Közélet

Napi összefoglaló: mától helyben is fogyaszthatunk a szegedi bevásárlóközpontok ételudvaraiban, akár öt év szabadságvesztés is járhat a védettségi igazolványt hamisítóknak

Letudtuk a vasárnapot, holnap már hétfő és megindul az érettségi a szegedi középiskolában is. Viszont, az új hét előtt még nézzük, mi minden történ ma! Csökkentek a számok szombathoz képest, 1500 új fertőzöttet regisztráltak országosan, 64-et a megyénkben. Boldogkői Zsolt, szegedi molekuláris biológus keményen elmondta a véleményét a pénteki Pfizer-rohamról, de az is kiderült ma, hogy brutál bünti jár annak, aki védettségi igazolványt hamisít. Mától szabad az út, akár helyben is fogyaszthatunk a szegedi bevásárlóközpontok vendéglátó egységeiben, persze, csak ha rendelkezünk védettségi igazolvánnyal és mivel ma Anyák Napja van, ezért mutatjuk a nyereményjátékunk boldog nyerteseit is!

KEDVEZŐBB SZÁMOK VASÁRNAPRA

Csökkentek a számok szombathoz képest, az elmúlt 24 órában 1593 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 782 892 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 64 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 802 főre emelkedett.

BOLDOGKŐI REAGÁLT A PÉNTEKI PFIZER-ROHAMRA

Kígyózó sorok álltak pénteken a kórházaknál azután, hogy kiderült, egy napig soron kívül lehet Pfizer-vakcinához jutni. A történtekről Boldogkői Zsolt, szegedi molekuláris biológus, virológus is elmondta véleményét a Facebookon. Mutatjuk!

BRUTÁL BÜNTI: AKÁR ÖT ÉV SZABADSÁGVESZTÉS IS JÁRHAT ANNAK, AKI HAMISÍT

Május elsejétől 200 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő bírsággal és egy évre szóló bezárással is sújthatók azok a szálláshelyek, ahol védettségi igazolvány nélküli vendégek tartózkodnak, vagy ahol zenés, táncos eseményt, illetve tíz fő feletti családi, vagy magánrendezvényt tartanak, illetve akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki hamisítja a védettségi igazolványt  – derül ki a megjelent Magyar Közlönyből. 

HELYBEN IS FOGYASZTHATUNK, PERSZE CSAK HA VAN VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYUNK

Mától szabad az út: akár helyben is fogyaszthatunk a szegedi bevásárlóközpontok vendéglátó egységeiben, vagyis megnyitottak az ÁRKÁD, a Szeged Plaza, a Napfénypark és a Tesco Extra ételudvarai, persze csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára Szegeden.

ANYÁK NAPJA A SZEGED365-TEL!

Nincsenek csodálatosabb, fantasztikusabb emberek a földkerekségen, mint az Anyukák! Köszönjük, hogy felneveltek, szerettek, támogattok, drukkoltok nekünk, velünk együtt sírtok és örültök, és úgy általában, a legfontosabb dolgot: hogy vagytok nekünk. Rengeteg megható üzenetet kaptunk a Szeretünk Anya! játékunkban, amelynek a nyerteseit személyesen leptük meg az Oázis Kertészet meseszép cserepes virágaival!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb