Mindenmás

8 millió forinttal károsította meg egy férfi a homokhátsági zöldségtermelőket

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akik zöldségfelvásárlás ürügyén okozott kárt három termelőnek 2019. év végén.  

VITTE A FELVÁSÁROLT ZÖLDSÉGEKET, DE ESZE ÁGÁBAN SEM VOLT KIFIZETNI

A vádirat szerint a vádlott előbb telefonon vette fel a kapcsolatot a zöldségtermeléssel foglalkozó gazdákkal, majd a megbeszélést követően a vádlott megjelent a sértettek telephelyein, ahol a zöldségből egy láda mintát vételezett. Ezt követően szerződést kötött a sértettekkel a vádlott arra, hogy a gazdák által megtermelt, de még a földben lévő zöldséget megvásárolja. A szerződések megírásakor a sértettek bizalmának erősítése érdekében a vádlott a végső vételár mintegy harmadának megfelelő előleget adott át. Ezt követően a vádlott a 2019. év végén felszedett zöldségeket fizetési határidő vállalása mellett átvette, de már ekkor sem állt szándékában a végső vételár megfizetése.

ÜZLETSZERŰEN ELKÖVETETT CSALÁS MIATT KELL FELELNIE

A vádlott cselekményével a három sértettnek mindösszesen 8 millió forint kárt okozott. Az ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb