Mindenmás

Egy álom véget ért: Bill és Melinda Gates válik

Semmi sem tarthat örökké, most egy álom véget ért, 27 év házasság után Bill és Melinda Gates válik, tették közzé hivatalos Twitter oldalukon a hírt.

JÓTÉKONYSÁGI ALAPÍTVÁNYUKAT A JÖVŐBEN IS EGYÜTT FOGJÁK KEZELNI

“Nem hiszünk többé abban, hogy házaspárként tudunk együtt fejlődni életünk további szakaszában” – fogalmaztak a posztban. Házasságuk alatt három gyereket neveltek fel, és felépítettek egy alapítványt, amely szerte a világon hozzásegíti az embereket ahhoz, hogy egészséges életet éljenek. Közleményükben jelezték, hogy továbbra is osztoznak a misszió iránti hitben, és jótékonysági alapítványukat a jövőben is együtt fogják kezelni.

BILL GATES SOKÁIG A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBERE VOLT

Bill Gates, akit sokáig a világ leggazdagabb embereként tartottak számon, 1975 – ben alapította társával, Paul Allennel a Microsoft vállalatot, amely a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégének nőtte ki magát. Bill Gates tavaly már kilépett az igazgatótanácsából, hogy feleségével együtt a jótékonysági alapítványuknak szentelje az idejét. A Forbes magazin szerint jelenleg ő a negyedik leggazdagabb ember.

ALAPÍTVÁNYUK 2000 – BEN JÖTT LÉTRE

A Bill és Melinda Gates Alapítványt 2000-ben hozták létre. A szervezet szerteágazó tevékenységet folytat, támogatja a többi között az egészségügyi kutatásokat, oktatási és mezőgazdasági programokat finanszíroz, de globális céljai között szerepel a munkanélküliség és éhínség leküzdése is.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb