Sport

Alexander Blonz nyártól a MOL-Pick Szeged csapatát erősíti

Nyártól norvég válogatott balszélsővel erősíti csapatát a MOL-Pick Szeged. A 21 éves Alexander Blonzzal kétéves szerződést kötöttek – olvasható a szegedi kézisek hivatalos oldalán.

“Egy fiatal, tehetséges válogatott szélsővel sikerült megegyeznünk, így örömmel jelentem be a szurkolóknak, hogy Alexander Blonzzal a nyártól két éves szerződést kötöttünk. A norvég balszélső kiváló adottságokkal rendelkezik, így biztos vagyok abban, hogy komoly erőssége lesz a csapatunknak” – nyilatkozta Kiss Bence, a klub cégvezetője.

ALEXANDER BLONZ EDDIG 107 GÓLT LŐTT A BL-BEN

Alexander Blonz 2000. április 17-én Franciaországban, Clamait városában született. 187 centiméter magas, 2019-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, amelyben eddig 40 meccsen lépett pályára és 77 gólt szerzett. 2016-ban lépett először pályára a norvég első osztályban, ekkor a Viking HK játékosa volt. 2019-ben igazolt az Elverum Handball együttesébe. Egyszeres norvég bajnok, kétszeres norvég kupagyőztes, hazája válogatottjával 2019-ben vb-ezüstérmet szerzett, 2020-ben az Európa-bajnokságon harmadik lett. Eddig két idényt játszott az EHF Bajnokok Ligájában, összesen 107 gólt dobott. A Porto ellen tartja egyéni csúcsát, összesen 10-szer vette be a portugálok kapuját. Alexander Blonz három meccsen játszott a szegediek ellen a BL-ben, a csapat mindháromszor legyőzte az Elverumot. Ezen a három meccsen összesen 18 gólt dobott a MOL-PIck csapatának a norvég balszélső. A klub történetében Kent Robin Tönnesen mellett Blonz lesz a második norvég játékos.

JÖN MIGUEL MARTINS IS

Az FC Portóból érkező 23 éves irányító, Miguel Martins szegedi leigazolásáról a portugál Cabine Desportiva számolt be. A több poszton bevethető játékosnak a mostani idény végén távozó Joan Canellas és Dmitrij Zsitnyikov pótlása lesz a feladata.

Legutóbb Tönnesen jött:

Forrás: pickhandball.hu, MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: connetix
'Fel a tetejéhez' gomb