Kikapcs

Kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt nyitja meg kapuit a Cinema City

A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak szombattól szabad lenne az út a moziba, viszont Szegeden ez a lehetőség egyelőre nem adott. Azt már tudjuk, hogy a Belvárosi Mozi 6-án nyit, viszont nagy a csend a Cinema Citynél, náluk egyelőre nincs hivatalos dátum, az viszont már biztos, készülnek!

Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója az Index kérdésére kifejtette, hogy a nyitás előtt két nehézséggel kell megbirkózniuk. Az egyik, hogy a hosszú leállás után feltöltsék a büfék készleteit, a másik pedig a munkaerő pótlása.

“Az állandó alkalmazottak létszámával nincs probléma, de iskolaszövetkezeteken keresztül sok diákot foglalkoztatunk, akikkel a lezárás óta nem tudtunk együtt dolgozni” – emelte ki a probléma forrását a PR igazgató, majd hozzátette, hogy közülük sokan más területen vállaltak munkát, vagy már nem is diákok, esetleg a rendkívüli helyzet miatt elhagyták az albérletüket, és hazaköltöztek a családjukhoz.

MÉG NINCS MEG AZ IDŐPONT, DE A SZABÁLYOK MÁR IGEN

“Újra fel kell vennünk jelentős számú diákot, a nyitás előtt tréningezzük is őket, igyekszünk ezt mihamarabb megoldani, időpontot nem tudok mondani, de az előző zárás után nagyjából tíz napra volt szükségünk” – mondta Buda Andrea. A védettségi igazolványt a pénztárnál és a jegykezelésnél is ellenőrizni fogják. A nézők biztonságérzetének növelése érdekében terveik szerint az első hetekben a tranzakciók között kihagynak egy-egy széket, tehát akik együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek, de mellettük szabad lesz egy hely. A marketingvezető a szabályozás azon részletére is felhívta a figyelmünket, mely alapján 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre.

“Ez például a 6-10 év körülieknél nem jelent problémát, de egy 15-17 éves valószínűleg baráti találkozóra és randira sem szívesen érkezik valamelyik szülővel” – emelte ki Budai Andrea, majd hozzátette, hogy a fiatalokra vonatkozó szabályozás miatt az sem kizárt, hogy a forgalmazók a kifejezetten ennek a célközönségnek szóló filmek premierjeit későbbre időzítik.

NEM MARADUNK VILÁGKLASSZIS FILMEK NÉLKÜL

Végleges premierdátumokról nem tudott beszámolni, mert nincs meg a nyitás napja sem, de az már látható, hogy el leszünk halmozva filmekkel.

“A forgalmazóktól 30-40 filmet tartalmazó listát kaptunk a következő hetekre, filmhiány helyett inkább filmtorlódás lesz, az elsők között láthatjuk majd a friss Oscar-díjas A nomádok földjét, valamint például a Lelki ismereteket és a Godzilla Kong ellent is” – mesélte a marketingigazgató, aki szerint megkönnyíti a helyzetet, hogy az amerikai piac nyitva van, ezért van tartalom, ráadásul a novemberi zárás óta kimaradt filmeket is műsorra tűzhetik.

Addig is, 6-tól filmezhetünk a Belvárosi Moziban!

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb