Szegedi Arcok

Szegedi dráma és összeomlás a Konyhafőnökben: “be tudom bizonyítani, hogy nem vagyok egy élettelen sz@r”

Rokszin Richárd, Ragány Zoltán és Bán Tamás után újabb szegedi versenyző jutott be a Konyhafőnök című Gasztroreality hétfőn elstartolt, 8. évadába. Szűcs Norbi egy szívszorító emberi drámával és egy utolsó pillanatos, könnyekkel áztatott comeback-kel debütált, mint az árnyékolástechnikával foglalkozó szegedi fiatalember a Fördős Zé – Sárközi Ákos – Rácz Jenő triónak elmondta, a családja kilátástalan anyagi helyzete miatt árvaházba került, gyermekkora tele volt megpróbáltatásokkal, azért jött, hogy bebizonyítsa, többre érdemes.

ROKSZIN RICHÁRD, RAGÁNY ZOLTÁN, BÁN TAMÁS UTÁN ÚJABB SZEGEDI A KONYHÁBAN

Szeged mindig is No 1 volt gasztronómiában, a klasszikus halászlé – fűszerpaprika – Pick szalámi vonalon túlmutatva a Dining Guide top 20-ba is bekerülő Alkimista Kulináris Műhely, több országosan is nagyágyúnak számító food truck (Mexkitchen, Morzsa Bisztró) és a városban működő bisztrók is feltették az ország gasztro-térképére a Napfény Városát. Valahogy adta magát, hogy az ország első számú kulináris reality-jében is ott legyünk, az elmúlt 1-2 évben szoríthattunk…

…egy közismert szegedi ügyvédnek, Dr. Ragány Zoltánnak:

…egy még ismertebb sebésznek, Dr. Rokszin Richárdnak:

…és a Baan’s Kitchen alapítójának, Bán Tamásnak is. Hétfő este, a 8. évad első adásában egy újabb szegedi arc tűnt fel, a civilben árnyékolástechnikával foglalkozó Szűcs Norbert.

EGYSZERŰ HÉTKÖZNAPI SRÁC VAGYOK, SNASSZ KAJÁKKAL

Rég láttunk már olyan szimpatikus fickót, mint Norbi. A fine dining vonalra hajazó menüvel érkező szegedi arra a kérdésre, hogy civilben is hasonló dolgokat eszik – e, annyit felelt, hogy “egyszerű hétköznapi srác vagyok, snassz kajákkal.” A szegedi versenyző nagyon nehéz sorból érkezett, mint mondta,

  • 7 gyermekes család legkisebb gyermeke,
  • rengeteg nélkülözést követően tiniként gyermekotthonba adták,
  • az egyik nővére, miután betöltötte a 18. életévét kihozta onnan és haza vitte,
  • azonban legnagyobb megrökönyödésére ennek a szülei nem örültek.

“Nagyon nagy pofont kaptam, hirtelen felnőttem” – emlékezett vissza könnyek között a műsorban Norbi, aki végig azt hallgatta gyermekkorában, hogy “semmirekellő vagy, nem fogod semmire sem vinni, utcaseprő lesz belőled.” Mint mondta, azért jött, hogy bizonyítson, hogy megmutassa, hogy nem egy “élettelen sz@r.” (bocs, idéztük a szegedi srácot)

FINE DINING VONAL, DRÁMA, KÖNNYEK ÉS HAPPY END

A szegedi séf-jelölt egy nagyon ígéretes kompozícióval érkezett a zsűri elé:

  • Nyúlgerinc
  • Sárgarépa püré
  • Parmezán chips
  • Marinált retek
  • Vörösboros mártás

“Nagyon jó ötletek, gyenge kivitelezés” – értékelte Zé a produkciót, Sárközi Ákos ehhez annyit tett hozzá, hogy jól van fűszerezve, azonban csakis ő szavazott bizalmat Norbinak, így a szegedi srácnak papíron távoznia kellett műsorból. A drámai rész ezt követően érkezett. “Norbi, gyere egy kicsit vissza” – szólt a kifelé távozó jelölt után Fördős Zé. “Én is szeretnék valamit mondani, azt érzem, hogy sajnáljuk ezt a helyzetet, azt látom hogy nagyon szeretnél bekerülni” – folytatta a Street Kitchen alapítója, majd Rácz Jenő jött, aki a könnyeivel küszködő fiatalember nyakába akasztotta a Konyhafőnök kötényét, ezzel jelezve, hogy magadták neki a sanszot, versenyben van.  

Egy valami tehát már fix: újra van szegedi versenyző a Konyhafőnökben, van kinek drukkolni hétköznap esténként! Norbi, hatalmas arc vagy, veled vagyunk!

A műsort, benne Norbival IDE kattintva tudod megnézni, egy röpke (és ingyenes) RTL Most regisztrációt követően!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb