Blog

Geek Girl Blog: töri, angol, földrajz, fizika – hasznos applikációk (nemcsak) érettségizőknek

Úgy érzed rád fér még egy kis gyakorlás a holnapi töri érettségi előtt, vagy már túl vagy a nagy megmérettetésen, de kíváncsi lennél arra, hogyan állnád meg ma a helyed a vizsgán? Ráadásul közelegnek a nyelvi érettségik is, és még nem vagy biztos a dolgodban? Van néhány nagyon hasznos ingyenesen letölthető applikáció, amellyel gyakorolhatsz, szinten tarthatod tudásodat, vagy akár felszedhetsz némi plusz információt még az utolsó percekben, legyen szó a töriről, angolról, földrajzról, vagy éppen a fizikáról!

EZZEL AZ APPLIKÁCIÓVAL JÁTSZI KÖNNYEDSÉGGEL FOG MENNI A TÖRTÉNELEM

Az alkalmazás a töri érettségi első feladatlapjához hasonlít a legjobban, mely a korábbi évek vizsgáiból állít össze tesztsorokat a gyakorlóknak. Az egyes feladványokhoz forrásokat is kaptok – ezeket a képernyő közepén találjátok egy jobbra-balra mozgatható sávban. Az alkalmazásban tetszőleges a kitöltési sorrend, ezért te döntheted el, melyik feladattal kezdesz, sőt, a befejezett tesztsorok pontszámaiból statisztika is készül, így nyomon követheted fejlődésedet.

EZZEL AZ APPLIKÁCIÓVAL AZ ANGOL SEM LESZ TÚL BONYOLULT SZÁMODRA

Az alkalmazás célja, hogy segítsen felkészülni, gyakorolni a középszintű angol nyelv írásbeli érettségire, ezen belül az olvasott szövegértésre, illetve a nyelvhelyesség, és a hallott szövegértés részekre. A feladatokat az elmúlt 14 év középszintű angol nyelvi érettségi vizsgáiból gyűjtötte össze az app készítője, így biztos lehetsz benne, hogy a leggyakoribb kérdésekkel találkozhatsz benne. Ezen kívül az alkalmazásban vegyes feladatsorok kitöltésére is van lehetőséged, ami az érettségihez hasonlóan tíz feladatból áll – négy olvasott szövegértésből, és három-három nyelvhelyességből, illetve hallott szövegértésből. A kombinált feladatlapok eredményeit az alkalmazás az érettségi pontozási rendszere szerint számolja, így teljesen olyan élményt ad, mintha élesben vizsgáznál. Az app itt is külön statisztikákat készít a különböző vizsgarészek eredményeiről, így mindig naprakész lehetsz tudásoddal. Ennek a programnak megvan a német nyelvi megfelelője is, így segítségével könnyedén gyakorolhatsz abból is az érettségire.

AMIKOR SZÓRAKOZÁS A FÖLDRAJZ TANULÁS

A világ földrajza egy kvízjáték, amely segít mindent megtudnod a világ egyes országairól – térképekről, zászlókról, fővárosokról, népességi adatokról, vallásról, nyelvről, valutáról és sok minden másról. A kvízjátékkal mindezt könnyen és érdekfeszítően tanulhatod meg.

ILYEN KÖNNYEDÉN MÉG NEM TANULTÁL FIZIKÁT

A Fizikai törvények nevezetű applikációban megtalálsz mindent, ami a tantárggyal kapcsolatos, rengeteg magyarázatot, leírást tartalmaz, valamint a törvények felfedezőinek életét is bemutatja egy pár soros összefoglaló keretein belül. Rendkívül hasznos app fizika tanuláshoz, illetve gyakorláshoz.

ÉS HA EGY APPLIKÁCIÓN BELÜL SZERETNÉL MINDEN VIZSGATÁRGYBÓL FELKÉSZÜLNI, AKKOR AZ ÉRETTSÉGI GYAKORLÓ NEVŰ ALKALMAZÁS A NEKED VALÓ

Az Érettségi gyakorló egy nagyon hasznos és sokoldalú alkalmazás, melyben megtekinthetőek a korábbi évek érettségi feladatsorai és megoldásai angol, biológia, fizika, földrajz, informatika, kémia, latin, magyar, matematika, német, és történelem tantárgyakból. A program keresőfelületén akár konkrét feladatokra is rá lehet keresni, így könnyebben és gyorsabban meg lehet találni a megoldást.
A nyelvi érettségik hanganyagai pedig kényelmesen lejátszhatóak az alkalmazáson belülről, így tényleg elmondható, hogy ebben az appban mindent is megtalálsz, amire csak szükséged lehet egy sikeres érettségihez!

Forrás: eduline.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb