Kikapcs

Az SZTE SBO csapata is örömtáncot járt a Jerusalema kihívás keretében

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba (SZAKK) is megérkezett a Jerusalema örömtánc mozgalma. A Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály (SBO) munkatársai a világszerte népszerű dél-afrikai Master KG és Nomcembo ősi törzsi ritmusokat idéző dalára ropták május 1-jén az Újklinika és a mellette lévő Petri Gábor Klinikai Tömb különböző tereiben, amelyről videó is készült, adta hírül közleményében az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ.

A TÁNC MINDENKIÉRT ÉS MINDENKINEK SZÓL

“A Jerusalema videónk fő üzenete, hogy még a koronavírus-járvány okozta nehézségek és gyász közepette sem szabad elfeledkeznünk az életörömről. Ilyen a zene és a tánc, amellyel kifejezhetjük szeretetünket, boldogságunkat, együttérzésünket, hálánkat és reményeinket is. A Szegedi Tudományegyetem SZAKK SBO munkatársainak tánca mindenkiért és mindenkinek szól” – fogalmazott dr. Töreki Annamária adjunktus, az SBO közel 200 egészségügyi dolgozójának szakpszichológusa, a tánckihívás egyik szervezője.

HATALMAS LELKESEDÉSSEL KÉSZÍTETTÉK AZ SBO DOLGOZÓI A VIDEÓT

Töreki Annamária azt is elmondta, az SBO csapatáról közismert, hogy nagyon összetartó és kreatív. A többségük hatalmas lelkesedéssel vett részt ebben a mindennapi munkából kizökkentő különleges programban. Öröm volt látni, hogy a forgatás alatt a betegek és a többi klinika dolgozói messziről figyelték őket, táncoltak és tapsoltak. ­És öröm volt látni, hogy az SBO munkatársai önfeledten nevettek a próbák alatt és a forgatáson.

ÉS AKKOR ÍME A VIDEÓ:

A videó fő üzenete, hogy mi fogunk győzni, és nem a COVID! Együtt minden legyőzhető!

Forrás: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb