Mindenmás

Veszélyben a Thealter Fesztivál? Nem kapott támogatást a MASZK Egyesület

Az idei évben a szakminisztérium pályázatán nem nyert működési támogatást a MASZK Egyesület, amely 1992 óta működteti befogadószínházként a szegedi Régi Zsinagógát és 2020-ban 30. alkalommal rendezte meg a THEALTER fesztivált – olvasható a hivatalos honlapjukon.

Mint írják, a jelentős szakmai múlttal, fesztiváluk és koprodukciós előadásaik révén számtalan szakmai elismeréssel rendelkező Egyesületük 1995 óta mindig sikerrel pályázott a működési keretre. Míg 2019-ben még 21,5 millió, tavaly, a Budapestre és vidékre osztott új rendszerben már csak 7 millió forintot ítélték oda számukra, így nem csak a pandémia okozta nehézségekkel küzdöttek meg tavaly.

AZ IDEI ÉVBEN NEM JÁR PÉNZ

Az idei évre vonatkozó, 2021. április 30-én nyilvánosságra hozott döntési listán 0 Ft megítélt támogatási összeg szerepel a nevük mellett. A pályázati kiírásban megfogalmazott értékelési szempontok alapján a vidéki szervezeteket bíráló kuratórium a lehetséges 100 pontból 36 pontra értékelte a pályázatukat. Idén tehát nem érték el a bűvös 51 pontot, amely lehetővé tenné, hogy a szakminisztérium támogassa a fennmaradásukat.

NEM ADJÁK FEL

Az egyesület továbbá így ír: “minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy sikeresen megküzdjünk ezzel a helyzettel, az ezzel kapcsolatos döntéseinkről és terveinkről továbbra is tájékoztatni fogjuk nézőinket és együttműködő partnereinket és továbbra is számítunk a közönségünk kitartására és támogatására, hiszen a nehéz helyzet ellenére 2020-ban – Szeged és Budapest mellett – 11 megye 46 kisebb-nagyobb településéről és a határon túlról is érkeztek nézők a jubileumi THEALTER fesztiválra.”

Forrás: thealter.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
  2. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb