KözéletVideo365

Katonás rendben halad az oltás Szegeden, az egydózisú Janssen-vakcinát adják a Magyar Honvédség oltóbuszain

Szegeden ma szolgálatba álltak a civil lakosság oltása érdekében a Magyar Honvédség katonai oltóbuszai. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal főépülete előtt fegyelmezetten, katonás sorban halad az oltás az egydózisú Janssen-vakcinával. Két nap alatt összesen 360 szegedinek van lehetősége a helyszínen oltakozni.

Felvetődött a kérdés tehát, hogy ki kaphat ebből az egydózisú vakcinából? Erről dr. Juhász Tündét, a megyei oltási munkacsoport és a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetőjét kérdeztük a helyszínen, aki elárulta, hogy az a szegedi kaphat az oltóbuszokon vakcinát ebben a két napban, akinek van érvényes regisztrációja, és akit a háziorvosa korábban kirendelt.

A JANSSEN-VAKCINÁT ADJÁK AZ OLTÓBUSZOKON

“Nem először vannak a megyében a Magyar Honvédség katonai oltóbuszai, hiszen két héttel ezelőtt is jártak nálunk. A megszokott protokoll szerint zajlik az oltás most is, a háziorvosok segítettek a vakcinára várakozók összegyűjtésében. Az oltóbuszokon a Johnson & Johnson, Janssen típusú, egydózisú vakcinájával oltanak most. Fontos tudni, hogy a megyében, ezzel az oltással párhuzamosan elérhető a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik V vakcina is” – emelte ki az oltási munkacsoport helyi vezetője, majd hozzátette, hogy eddig a megyében a beoltottak száma megegyezik az országos átlaggal és megnyugtatott mindenkit, hogy van elegendő oltóanyag minden jelentkezőnek Szegeden is.

INDOKOLT AZ OLTÓBUSZ HADRENDBE-ÁLLÍTÁSA SZEGEDEN IS

“A Magyar Honvédség oltóbuszai az oltási munkát segítik. A megyei oltási munkacsoport kérésére érkeznek ki egy-egy helyszínre, nálunk jártak két héttel ezelőtt is, akkor 8 kistelepülésre mentünk el, ott segítettük az oltási munkát, most viszont azt a kérést fogalmaztuk meg feléjük, hogy jöjjenek el Szegedre is, hiszen itt sokkal többen várnak oltásra” – hangsúlyozta dr. Juhász Tünde, és azt is elmondta, hogy ezzel a háziorvosokat szeretnék tehermentesíteni egy kicsit.

Ha még több infóra vagy kíváncsi, sasold meg a dr. Juhász Tündével készült interjúnkat is:

Operatőr: Magyar Andor, Szeged365.hu. Fotók: Nyitrai Szilárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb