- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Mutatjuk, mi minden változik hétfőtől: nyitnak a középiskolák, lassan búcsúzhatunk a home office-tól

- Hirdetés -

Újra mehetnek uszodába és edzőterembe az iskolások, és megszűnik az otthoni munkavégzés ajánlása – írja az Index, de mindezek mellett beülnek az iskolapadba a középiskolások is és az egyetemek maguk dönthetnek arról, hogy milyen formában tartják meg a szóbeli vizsgákat, illetve a gyakorlatokat. Ismét módosították a védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeleteket, mutatjuk, hogyan!

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben olvasható, hogy a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik. A jövő héttől pedig az iskolások újra valódi testnevelésórákon vehetnek részt, a szülők pedig lassan búcsúzhatnak a home office-tól, mivel megszűnik az otthoni munkavégzés ajánlása.

A REKTOROK DÖNTENEK AZ EGYETEMI SZÓBELI VIZSGÁKRÓL

Arról is rendelkeznek, hogy a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló, tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére. Egy szintén csütörtök este megjelent kormányrendelet leszögezi, hogy „a felsőoktatási intézmény rektora dönthet az oktatás – így különösen a hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával”.

A jelenleg érvényes védelmi intézkedésekről és hogy mi, hogyan nyitott május elsején itt olvashatsz:

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb