Mindenmás

Becsapódott az elszabadult kínai rakéta

Magyar idő szerint hajnali 4 óra 24 perckor csapódott be az elszabadult kínai rakéta az India-óceánba, írta a Telex. A Hosszú Menetelés 5B a Maldív – szigetektől nem messze, az északi szélesség 2,65 fok és keleti hosszúság 72,47 foknál ért földet a Kínai Űrügynökség tájékoztatása szerint.

A tegnapi napon még mindig csak találgatták, vajon hol várható a becsapódás, akkor Új-Zéland mellé tippelték az elszabadult rakéta landolását.

A rakéta április vége óta zuhant folyamatosan a Föld felé. A 30 méteres, 21 tonnás monstrum 27 ezer kilométer/óra sebességgel repült napokig a bolygó körül, 90 percenként megkerülve azt, egyre közelebb és közelebb a Föld felszínéhez. A szakemberek szerint a nagy része már azelőtt megsemmisülhetett, hogy belépett a légkörbe. A landolás előtt a Földközi-tenger és az Arab-félsziget felett haladt át, utoljára Izrael és Jordánia felett készült róla felvétel. Arról egyelőre nincs hír, hogy a darabjai lakott területeken értek volna földet, illetve egyelőre se kép, se videó felvétel nem áll rendelkezésre a becsapódásról.

Forrás: telex.hu/24.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: รับทำ SEO
'Fel a tetejéhez' gomb