Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütés, Európa-nap és megnyitó Új zsinagóga vár ma ránk Szegeden

Sok-sok napsütést, csapadékmentes időt és 21-24 fokos meleget hoz a vasárnap Szegedre. Ma is kilátogathatsz a Szent István téri dzsemboriba, a Fokán is vár a Bárka Régiségvásár és újra megnyitja kapuit az Új zsinagóga. Ma van Európa-napja, valamint Geszti Péter és Csobot Adél születésnapja. Kortyolj bele a kávédba és kezdd a napot a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Gergely, Beáta, Édua, Fehéra, Fehérke, Gerő, Györe, György, Györk, Györke, Hófehérke, Karla, Karola, Karolin, Karolina, Karolt, Katalin, Katarina, Katerina, Katinka, Kristóf, Krisztofer, Lana, Sarlott, Sarolta

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 109 éve ezen a napon született meg Ottlik Géza, Kossuth-díjas író, műfordító (Iskola a határon). A magyar intellektuális próza kiváló alkotója.
  • 62-ik születésnapját ünnepli ma Áder János jogász, politikus, Magyarország köztársasági elnöke.
  • 57 éve megszületett Geszti Péter showman, zenész, magyar énekes, dalszövegíró, reklámszakember, producer, szinkronszínész és előadóművész.

  • Ma 27 éves Csobot Adél énekesnő. Az X-Faktor harmadik szériájának 3. helyezettje, a Sztárban sztár harmadik évadának 4. helyezettje.
  • Ma van Európa-napja. 1950. május 9-e óta ezen a napon tartjuk az európai béke és egység ünnepét.

NAPSÜTÉSES LESZ A VASÁRNAP SZEGEDEN

Végre igazán berobban a tavasz Szegedre! Vasárnap ugyanis felmelegedés veszi kezdetét, sok-sok napsütéssel és csapadékmentes idővel. 21-24 fokig melegszik a levegő délutánra, tehát pont alkalmas lesz az idő egy hatalmas sétára, vagy kirándulásra a családdal.

MEGNYITJA KAPUIT AZ ÚJ ZSINAGÓGA

A járványt követő enyhítéseknek köszönhetően a szegedi Új zsinagóga ma 10:00-kor újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. Maszk viselése, kézfertőtlenítő használata és a védettségi igazolvány bemutatása kötelező.

MA IS LESZ SZENT ISTVÁN TÉRI KÉZMŰVES VÁSÁR SZEGEDEN…..

Ha nem jutottál ki szombaton sebaj, vasárnap is tárt karokkal vár a Szent István téri kézműves vásár! Lesz minden, mi szem-szájnak ingere: kézműves borok, sajtok, kürtőskalács és sok más finomság is!

….ÉS AZ ANTIK-TÁRGYAK SZERELMESEI SEM MARADNAK PIAC NÉLKÜL

Vasárnap is vár a Bárka Régiségvásár a Fokán. Az antik-tárgyak szerelmesei bőven válogathatnak és alkudozhatnak a piacon!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb