Kikapcs

Quasimodo és magyar vizslája várja a látogatókat a Szent-Györgyi Albert Agóra Szoborparkjában

Különös találkozásnak lehetnek részesei a Szent-Györgyi Albert Agóra látogatói, hiszen az intézmény a PanoptikumArt.com Brand Szobrász Studio jóvoltából egy életnagyságú Quasimodo és magyar vizslájának szobrával várja a vendégeket, kaptuk a hírt a Szeged365 saját, Szegedi Sztorik névre hallgató Facebook csoportjában.

Fotó: PanoptikumArt.com

A szobrot készítő PanoptikumArt.com közlése szerint a kompozíció a “Memento Mori” nevet viseli, az alkotó a figurát Quasimodonak keresztelte, a kutyának viszont még nem találta meg a hozzáillő nevet, őt csoportunk tagja a poszt megosztásánál Piszkos Frednek nevezte el.

Fotó: PanoptikumArt.com

“A “Memento Mori” története, ha valamikor, akkor most nagyon aktuális. Amikor a római hadvezérek, bevonultak nagy csinnadrattával az elfoglalt városba, és a hadvezér peckesen lépdelt lován – mindig ment mögötte egy szerzetes, aki folyamatosan ezt kántálta mögötte: memento mori, memento mori. Ezzel jelezvén neki, hogy mindig emlékezzen rá, ki ő és honnan jött, mindig maradjon ember, fogalmazott Dobó Ferenc Levente, szegedi szobrász, a mű alkotója, a PanoptikumArt.com Facebook oldalán megjelent posztban.

A kompozíció a Szent-Györgyi Albert Agóra Szoborparkban látható élőben.

Forrás: Szegedi Sztorik Facebook csoport/ PanoptikumArt.com

Fotók: PanoptikumArt.com Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb