- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Müller Cecília: Még nincs jelen az indiai variáns Magyarországon

- Hirdetés -

A 16–18 évesek közül 84 ezren regisztráltak péntekig a koronavírus elleni védőoltásra. A hétvégén további 6 ezer fő adta le késve a regisztrációt, ők szerdáig ugyancsak időpontot tudnak foglalni – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, majd azt is elmondta, hogy még nincs jelen az indiai variáns Magyarországon.

Az országos tisztifőorvos felidézte a kedd reggel megjelent járványadatokat, amelyek már 500-nál is kevesebb fertőzöttről, valamint – sorozatban harmadik napja – 100-nál kevesebb halottról számoltak be. 

MÁR TÖBB MINT FÉLMILLIÓAN KIGYÓGYULTAK A BETEGSÉGBŐL

„A pandémia kezdete óta 583 882-en gyógyultak meg a betegségből, ez az arány egyre javul” – mondta, miközben arra figyelmeztetett, hogy még mindig sok embert ápolnak a kórházakban súlyos koronavírus-fertőzéssel. Hozzátette: most már olyan sok vakcina érkezett, hogy csak az embereken múlik: beadatják-e maguknak az oltást. Müller Cecília arra is emlékeztetett, hogy kedd hajnalban újabb Szputnyik-szállítmányok érkeztek, ezzel pedig az oltóanyagból az összes dózis befutott, amelyet Magyarország megrendelt.

PFIZER IS JÖTT

“Szeretném kifejezni köszönetemet, hiszen ezzel a szerződéssel lehetővé vált Magyarországon egymillió ember biztonságának a megvásárlása” – mondta, hozzátéve: korlátozott számban még lehet időpontot foglalni a Szputnyikra. Kedden 334 620 Pfizer-vakcina is érkezett, ezzel első és második körös oltásokat egyaránt be fognak adni – közölte az országos tisztifőorvos a sajtótájékoztató későbbi szakszán. 

NAGYON BÜSZKE A FIATALJAINKRA

Müller Cecília azt is felidézte, hogy a 16–18 évesek közül mintegy 84 ezren regisztráltak már az oltásra, akiknek 80 százaléka már időpontot is foglalt. “Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra” – mondta. A 84 ezer főn kívül még mintegy hatezren vannak azok, akik kis késéssel, csak a hétvégén regisztráltak. Hamarosan számukra is megnyílik az időpontfoglalás, ők szerdáig tudnak majd időpontot választani. 

A POSZT-COVID AMBULANCIÁK LISTÁJA IS HAMAROSAN NYILVÁNOS LESZ

Müller Cecília azt is megígérte, hogy a poszt-Covid-ambulanciák listáját közzé fogják tenni az interneten. Ha valaki különböző tünetekkel küszködik, akkor addig is azt javasolják neki, hogy vegye fel a háziorvossal a kapcsolatot, és ő majd továbbirányítja a megfelelő helyre – mondta. 

MÉG NINCS JELEN AZ INDIAI VARIÁNS HAZÁNKBAN

Több médium is megkérdezte Müller Cecíliától, hogy kimutatták-e már hazánkban az indiai variánst, vagy ha még nincs Magyarországon, akkor elkerülhető-e, hogy bejusson az országba. “Nem kizárható, hogy Magyarországon is megjelenthet az indiai mutáns” – válaszolta Müller Cecília, majd hozzátette: egyelőre még nem azonosították ezt a variánst az országban, és dolgoznak azon, hogy ha mégis megjelenik, akkor mielőbb sikerüljön azonosítani. 

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb