Sport

Jótékonysági futást szervez a Magyar Gyermekbaleseti Sérültek ellátására a szegedi Gyógyító Angyal Alapítvány és a “4en a KÉKen” futócsapat

Négy amatőr szegedi futó, 7 nap alatt 1170 km megtételére készül a “4en a KÉKen” Jótékonysági Futás keretében május 21. és 28. között az Országos Kéktúra útvonalán. Az adománygyűjtés célja, hogy a baleseti sérült gyermekek ellátása a lehető legmagasabb szinten történjen, olvasható a kezdeményezésre létrehozott Facebook eseményben.

A gyűjtéssel országos szinten támogatják azokat az egészségügyi intézményeket, melyek részt vesznek a gyermekbaleseti sérültek ellátásában. Így a gyűjtés kedvezményezettjei a szegedi, pécsi, miskolci klinikák, valamint a Heim Pál Kòrház, a János Kòrhàz, és a Péterfy Gyermektraumatològia lenne.

A “4en a KÉKen” csapata elmondta, jelenleg Magyarországon gyermek – traumatológia, mint önálló szakma nem létezik. Felnőtt baleseti sebészek és gyermeksebészek specializálódtak erre a külön szaktudást igénylő pályára. Céljuk, hogy a Magyar Gyermektraumatológia Szekció törekvését támogassák, hogy a gyermeksérültek ellátása gördülékenyebb és hatékonyabb, de ami a legfontosabb, a lehető legmagasabb szintű legyen. A jótékonysági program alapítványi hátterét és magát a gyűjtést a szegedi Gyógyító Angyal Alapítvány kezeli.

Forrás: “4en a KÉKen” Jótékonysági Futás esemény Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb