Közélet

Még a mai napon foglalhatnak időpontot a regisztrált 16-18 évesek

Csütörtökön kezdődik a 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Az érvényesen regisztrált és SMS-ben értesített fiatalok még ma tudnak az interneten időpontot foglalni, ha eddig nem tették, írta a koronavírus tájékoztató portál.

TÖBB MINT 90 EZER FIATAL REGISZTRÁLT

Mint írták, több mint 90 ezer fiatal regisztrációja érkezett be, és többségük már le is foglalta az időpontot. Aki még nem tette meg, de szeretne oltakozni, még ma kérhet időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon! Felhívják a figyelmet arra is, hogy a 18 év alattiak csak szülői hozzájáruló nyilatkozat esetén olthatóak, ezért fontos, hogy a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető nyilatkozatot kinyomtatva, kitöltve és aláírva vigyék magukkal az oltásra.

MÁJUS 13. ÉS 18. KÖZÖTT ZAJLIK MAJD AZ OLTÁS

A kamaszok oltása május 13. csütörtöktől – május 18. keddig lesz a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinával. Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb