BlogKikapcs

Az én Borfeszt-sztorim: Szegedi Borfesztivál életérzés, 10 napon át a Szeged365.hu-n!

Egy párhuzamos, Covid-mentes dimenzióban valószínűleg ezekben az órákban kérnénk ki az első fröccsünket a Széchenyi téren, de sajnos az idén sem így “dobta a gép.” Magyarország legnagyobb gasztrofesztiválja – akárcsak 2020-ban – az idén is elmaradt, mi viszont most sem hagyjuk, hogy Borfeszt-életérzés nélkül maradj: mától 10 napon át rengeteg interjúval, sztorival és persze nyereménnyel tarkított múltidézéssel hozunk fesztiválhangulatba!

MÁR CSAK PÁR NAP VAN SZEGED NAPJÁIG: 302 ÉVE KAPTA MEG SZEGED A SZABAD KIRÁLYI VÁROSI RANGOT JELENTŐ CÍMERT

Jövő pénteken lesz május 21., ami egyet jelent Szeged Napjával. A török uralom után, 1715-ben kaptuk vissza vissza a Nagy Lajos király uralkodása alatt, 1498-ban megszerzett szabad királyi városi rangot. Ezt hivatalosan is megerősítve, 1719. május 21-én címert is kaptak az akkori szegediek, ennek évfordulóján, ma is május 21-én ünnepeljük a Napfény Városát.

Szó szerint negyed évszázados hagyomány, hogy a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozatot és annak központi elemét, a Szegedi Borfesztivált az ünnepi hétvége előtti pénteken kezdjük el, így – ha nem szól közbe ismét a fránya Covid-19 – pont ma indult volna el 10-ből 11 szegedi rendezvénye, benne több tízezer mosolygós borbaráttal, gyönyörű szegedi lányokkal, napsütéssel és az ország legjobb borászaival.

VAN EGY KLASSZ BORFESZT-SZTORID? MEGHÁLÁLJUK!

Hogy mitől igazi a Szegedi Borfesztivál feeling? Napsütés, barátok, nagy sztorik és jó borok. Az elsőt az időjárásra bízzuk, az utóbbi hármat viszont kézben tartjuk a következő 10 napban. Mától minden nap egy-egy, a Szegedi Borfesztiválhoz hosszú évek (vagy évtizedek) óta köthető híresség meséli el a kedvenc Borfeszt-sztoriját a Szeged365.hu-n, közben pedig remek borokkal háláljuk meg, ha Te is küldesz nekünk egy emléket a rendezvény korábbi éveiről! Sőt, hogy teljes legyen az érzés, még 2 személyes, mediterrán vacsorákkal is meglepünk, természetesen a kedvenc szegedi éttermeitek jóvoltából!

Köszönjük szépen a nyereményeket:

  • Bortársaság
  • Kontyos Borászat
  • Classic Grill
  • Trója Ételbár
  • Garden Stég
  • Pizza Monkey
  • Garden Bisztró
  • Prézli Simle Kitchen

A játék és a sztorizás ma este (2021. május 14., péntek 19.00) indul a Szeged 365 Facebook oldalán, az első throwback-interjú pedig délután jön a két alapítóval, Puskás “Pusi” Lászlóval és Dlusztus Imrével. Egy kis kedvcsináló a hétvégére: szombaton a Honeybeast énekesnője, Tarján Zsófi jön egy exkluzív Szeged 365 visszaemlékezéssel a Dóm Téri Kavalkádról és a Szegedi Borfesztiválról!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb