Közélet

Napi összefoglaló: zöld utat kaptak a ballagások, őszig marad a veszélyhelyzet

Egészen pontosan hat fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában a megyénkben, ami megdöbbentően alacsony szám: ezek szerint tényleg vége a harmadik hullámnak…. Ettől függetlenül megszavazta a Parlament a veszélyhelyzet meghosszabbítását őszig, viszont megtarthatják a ballagásokat az iskolák. Ünnepi köntöst ölt lassan Szeged és egy kicsit tiszavirágoztunk is ma! Jöjjenek a nap legfontosabb hírei, itt a napi összefoglaló!

ORSZÁGOSAN MAJDNEM 400, A MEGYÉBEN 6 ÚJ FERTŐZÖTT

Tényleg vége a harmadik hullámnak? Az elmúlt 24 óra adatai alapján 382 új esetet regisztráltak hazánkban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 955 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 6 új esetet regisztráltak tegnapról mára. 

MARAD A VESZÉLYHELYZET

A mai napon megszavazta a Parlament: őszig marad a veszélyhelyzet. A jelenleg érvényben lévő rendelet hatálya most május 23-án járna le. Ez, az Országgyűlés döntése alapján az őszi ülésszak kezdete utáni 15. napig került meghosszabbításra, olvasható az Index cikkében.

ZÖLD UTAT KAPNAK A BALLAGÁSOK

2021. május 25. megtarthatják a ballagásokat az iskolák a nyitott, épületen kívüli területükön, derül ki a Magyar Közlönyből. A kormányrendelet szerint a ballagó diák által meghívott személyek életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül  részt vehetnek, a rendezvényen azzal a feltétellel, hogy nem tartózkodhatnak az iskola zárt részein. 

HOLNAP JÖN KARIKÓ KATALIN

Városházi információink szerint szerdán, azaz holnap érkezik Szegedre Karikó Katalin. A világhírű tudós most veheti át Szeged 2021-es díszpolgári címét. A volt szegedi kutatónőt, aki kulcsfontosságú szerepet töltött be a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának kidolgozásában, Botka László polgármester kérte fel még januárban Szeged díszpolgárának.

VIRÁGBA BORUL SZEGED

Ahogy Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatójától megtudtuk, városunk hamarosan felölti ünnepi pompáját, hiszen 1200 cserép muskátli kerül ki a héten Szeged közterületeire, így a színes virágok sokasága emeli majd az ünnep fényét a belváros és a külső városrészek kandeláberein. 

JÖNNEK A KÉRÉSZEK, HATALMAS RAJZÁSRA SZÁMÍTHATUNK

Már nem kell sokat várni és ismét szó szerint tiszavirágba borul Szeged! Várhatóan valamivel később, mint szokott, június közepére saccolják a szakértők, viszont a késlekedésért kárpótol majd minket az, hogy a 2018-as évhez hasonlóan hatalmas tiszavirágzásnak lehetünk majd tanúi! 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb