Mindenmás

Füstölő buszhoz, égő kukákhoz és viharkárok felszámolásához is riasztották a megye tűzoltóit

Volt bőségesen dolga megyénk tűzoltóinak kedden. A délelőtti órákban egy busz jobb első kerekének fékje izzott, füstölt, majd délután már Szegeden volt akció: égtek a kukák a Dugonics téren és a Rókusi körúton, de a viharos szél is okozott némi munkát nekik. Mutatjuk, a lánglovagjaink keddi akcióit.

Kedden, a délelőtti órákban Szatymazon a Vasút utcában helyközi járatú busz jobb első kerekének fékje izzott, füstölt. A gépjármű vezetője a szegedi hivatásos- és a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltók kiérkezése előtt megkezdte az oltást egy porral oltó készülékkel, az egységek kiérkezésekor egy vízsugárral hűtötték vissza a fékrendszert. A buszon nem utazott senki, így személyi sérülés nem történt. A délutáni órákban Szegeden a Dugonics téren és a Rókusi körúton kukák égtek, veszélytelen környezetben. A tüzet mindkét esetben a szegedi hivatásos tűzoltók oltották el.

FÁKAT TÉPÁZOTT MEG ÉS KÁBELEKET IS MEGRONGÁLT A SZÉL

Kedden négy esetben riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat az erős szél okozta károk felszámolásához. A lakossági bejelentések Szegedről, Szentesről és Csongrádról érkeztek. A tűzoltókat kidőlt fákhoz, lehasadt faágakhoz, valamint lógó kábelvezetékhez riasztották. A műszaki mentéseket a szentesi, a szegedi és a csongrádi hivatásos tűzoltók végezték el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb