Kikapcs

Így közlekedj kerékpárral a József Attila sugárút és Retek utca kereszteződésében

A közelmúltban befejezett beruházások folytán több szegedi kereszteződésben változott a forgalmi rend, ami főleg a kerékpáros közlekedést érinti, hívta fel rá a figyelmet a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezete szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

TÖBB HELYEN IS MEGÚJULTAK SZEGED KERÉKPÁROS ÚTVONALAI

Mint írták, a város több pontján új kerékpárút-szakaszokat alakítottak ki, kerékpáros nyomokat, fölállóhelyeket festettek és kerékpáros jelzőlámpákat üzemeltek be. A felújítások érintik például a József Attila sugárút és a Retek utca kereszteződését, a Csillag teret, a Temesvári körutat és a Székely sor kereszteződését. Országos viszonylatban is kuriózumnak számít például a Szilléri sugárúton épült új körforgalom, ahol a kerékpározók külön ágakon hajthatnak be a körforgalomba.

A SZERVEZET VIDEÓSOROZATBAN MUTATJA BE AZ ÚJ KERÉKPÁROS CSOMÓPONTOKAT A VÁROSBAN

“Azért, hogy a sok újítást a biciklivel közlekedő, vagy ezt tervező szegediek megismerjék, és könnyebben eligazodjanak az új forgalmi rendben, videósorozatban szeretnénk bemutatni néhány új csomópontot. A sorozatban látható lesz, hogy miként lehet szabályosan és kényelmesen bringázni a megváltozott városi helyszíneken, milyen új kanyarodási lehetőségek jöttek létre, mire érdemes figyelni. Reményeink szerint nem csak a bringásoknak, hanem mindenkinek segíthetünk, és biztonságosabb, kiszámíthatóbb lehet a közlekedés”, írta Csüllög Imre, a Magyar Kerékpárosklub szegedi területi szervezetének vezetője.

Az első videó a József Attila sugárút és Retek utca kereszteződésében mutatja be a biztonságos kerékpáros közlekedést:

Forrás: Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezete

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb