Sport

Karikó Katalin Pick-mezben drukkolt, bejött: 19 góllal győztünk, döntősek a Kékek!

Most már biztos, hogy ott lesz a bajnoki döntőben a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, akik 19 góllal, 37–19-re győzték le a Grundfos Tatabánya KC csapatát. A meccsen Karikó Katalin is ott volt, a szintetikus mRNS-alapú vakcina-technológia szabadalmaztatója egy stílusos meglepetéssel készült a szegedi játékosok számára.

  • A mérkőzés elején Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke egy Pick-mezzel lepte meg a kutatónőt, akinek a Szeged365 szerkesztőségének egybehangzó véleménye alapján nagyon klasszul áll a viselet,
  • Karikó Katalin pedig a játékosok védettségi igazolványaival lepte meg a csapatot, ezeket már a fent említett mezben adta át Jonas Källman csapatkapitánynak.

Az újszegedi Városi Sportcsarnok LED csíkjain “Dr. Karikó Katalin, köszönjük, hogy itt lehetünk!” felirat köszöntötte a világhírű kutatónőt, nomeg egy óriási vastaps, amely akkor szabadult el, amikor összeállt a csapattal egy közös fotóra. A szerda esti meccs egyébként idénycsúcs is volt, 1000 ember bíztatta a Kékeket a lelátón. A vendégek tartalékosan érkeztek, egyedül jóformán csak Zdolik Bence volt a keretben, a többiek pihenőt kaptak a nem gyengén leterhelt, egy hét alatt 4 mérkőzést lenyomó Tatabánya különítményéből.

MOL-PICK Szeged–Grundfos Tatabánya KC 37–19 (17–7).

Férfi kézilabda, NB I., 7. forduló. Szeged, újszegedi Városi Sportcsarnok, kb. 1000 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.

MOL-PICK Szeged

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Mikler-Radivojevics 7/1, Henigman 1, Gaber 1, Kallmann 3, Bodó 3, Bombac 1. Csere: Alilovic, Nagy T. (kapusok), Zsitnyikov 4, ROSTA 5, Kaspárek 5, Stranovsky 2, Canellas 1/1, Sostaric 4/1, Tóth.

Grundfos Tatabánya KC

Vezetőedző: Vladan Matics.

Konecny – Hornyák B. 2/1, Pajzs, BODNÁR 5, Nemes 1, ZDOLIK 7, Molnár B. 3/2. Csere: Mucsi (kapus), Krancz, Balla 1, Kis Molnár, Tóth B.

Süli Róbert összefoglalója, a Pickhandball.hu-ról:

Ha nem is fergeteges tempóban, de jól kezdtük a meccset. Jonas Källman góljainak köszönhetően a 8. percben már 4-1-re vezettünk. Tíz perc alatt öt gólt rámoltunk be, míg egyetlen egyet kaptunk, így a 15. percben 9-2 volt a javunkra. A szurkolóink parádés hangulatot teremtettek, zengett a „Pick Szeged!” buzdítás. Bogdan Radivojevics a megszokott módon rendesen megszórta magát, így a félidőben 17-7-re vezettünk.

Bodó Richárd sistergős bombája nyitotta a második játékrészt. Ezután kicsit faragott hátrányából a fiatal Bányász, de jött Stanislav Kaspárek, és a góljainak köszönhetően pillanatok alatt 23-12 lett. A különbség pedig egyre nőtt, a fáradó vendégek egyre többet hibáztak, így csak egyetlen kérdés maradt: mennyivel nyerünk. A vége 37:19 ide, ez pedig azt jelenti, hogy ott leszünk a bajnoki döntőben, ahol a Telekom Veszprém lesz majd az ellenfelünk.

Csapatunk legközelebb szombaton 18.30-kor a Dabas együttesét fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Borítókép: Sólya Elza, Pickhandball

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb