Közélet

Napi összefoglaló: megérkezett Szegedre Karikó Katalin, hamarosan megszűnik az ingyenes parkolás

Ezen a borús, kissé esős napon érkezett meg már reggel Karikó Katalin Szegedre, akit a Széchenyi téren a polgármester fogadott, majd a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban vendégeskedett. Ezen kívül volt itt még ma Operatív Törzs sajtótájékoztató, de az is kiderült, hogy egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás és végre teljes pompájában megnyitott a Füvészkert. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

MEGÉRKEZETT VÁROSUNKBA KARIKÓ KATALIN

Megérkezett Szegedre Karikó Katalin, akinek a polgármester pénteken, Szeged Napján fogja átadni a Szegedi Városháza dísztermében tartott ünnepségen a díszpolgári kitüntetést. A világhírű biokémikus utoljára 2019-ben járt a Napfény Városában, mint a Szeged365.hu-nak legutóbb nyilatkozta, ha Szegeden jár, mindig visszalátogat egyetemi évei kedvenc helyszíneire.

KÉT KITÜNTETÉST IS KAPOTT EGY NAP ALATT

A Szegedi Tudományegyetem volt hallgatóját, az mRNS technológia klinikai alkalmazását kutatásaival megalapozó tudóst 2021. május 19-én fogadta alma matere városának polgármestere. A világhíres tudós munkanapját doktori képzésének helyszínén, első munkahelyén, a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban töltötte. Karikó Katalin egy nap alatt két kitüntetést is kapott.

EZENTÚL FOGLALHATUNK IDŐPONTOT SMS NÉLKÜL IS PFIZERRE

A regisztráltak már sms-értesítés nélkül is foglalhatnak időpontot és helyet a Pfizer-vakcinára – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

HAMAROSAN MEGSZŰNIK AZ INGYENES PARKOLÁS

Javul a járványhelyzet, ezért egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért.

RIZSAVI TAMÁS IS JÁRT SZEGEDEN

Adott a magasságimádó és állandóan fotózó Rizsavi Tamás és az Ő vagánysága, valamint adott az épülő szegedi Kézilabdacsarnok. Nem is kérdés, hogy mi lett ennek a vége… Naná, hogy egy toronydaru tetejéről készült brutál jó kép, amin a lázasan folyó csarnok építése látszik!

MEGNYITOTT A FÜVÉSZKERT

Újra várja a látogatókat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, ahol az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztések zajlottak. Többek között egy multifunkcionális épülettel, újraaszfaltozott utakkal, felfrissített japánkerttel várják ezentúl az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb