- Hirdetés -
- Hirdetés -
Blog

Mind elpusztulunk? Chili-versenyen zsűriz a Szeged365 szerkesztősége

- Hirdetés -

Mondtuk már, hogy szeretünk Szeged365 lenni? Meghívást kaptunk a Magyar Ízek Versenye zsűrijébe, a megtisztelő felkérésre természetesen azonnal igent mondtunk, a héten laza 136 féle terméket kell végigkóstolnunk, a legzúzósabb chili szószoktól a gourmet sajtokon át a háztáji lekvárokig. Challenge Accepted!

A címben lévő felütés csak részben fedi a valóságot: a Magyar Ízek Versenye bár chili-termelőkkel indult, mára egy, a teljes kistermelői gasztronómiát lefedő megmérettetés lett. A versenyt az idén online tartják meg, magyarán mondva a 136 tételt elhozták Szegedre, egyenesen a Kárász utcai szerkesztőségünkbe, a hétvégén nekik esünk, pontozunk, majd online elmondjuk a véleményünket. A zsűrizést videón is meg fogjuk örökíteni, mivel a versenyben lévő termékek között a legjobb tudomásunk szerint van ghost chili, 7-pot és carolina reaper (leegyszerűsítve a világ legzúzósabb chili-fajtái) szósz is, garantált a totális gasztronómiai dráma. A cikk szerzője ennek egyelőre örül (totális kapszaicin-junkie vagyok plusz a pandémia előtt mi szerveztük a Szegedi Paprikashow és Chili Weekend című fesztivált – ezt reményeink szerint az ősszel már – ha a járványhelyzet is engedi – vígan re-bootolhatjuk), de a többiek még nem tudják, mi vár rájuk…

- Hirdetés -

Bartok Zsófi kolléganőnk elcsípte egy röpke interjúra Buzás Kata főszervezőt, egyben a Nyúli Tüzes Chili manufaktúra tulajdonosát (nomeg a szegedi Gerilla Gourmet és Chili Weekend című fesztiválok állandó résztvevőjét), előzetesként hallgasd meg Kata sztoriját, a hétvégén pedig jövünk a zsűrizés legjobb pillanataival. A dunántúli chili-guru Zsófinak elmondta, az idén Csehországból és Szlovákiából is érkeztek nevezések, 55 manufaktúra 136 terméke verseng egymással. Mint mesélte, némi dicsőség nem árt majd a kistermelőknek, a járványhelyzet miatt rengeteg emberi és gazdasági drámát nézett végig – mivel ők nem a multikban értékesítenek, hanem a fesztiválokon (Kata manufaktúrája állandó kiállítója több szegedi rendezvénynek is), termelői piacokon, többségük elég nagy slamasztikába került az utóbbiak elmaradásával, bezárásával.

A teljes interjú Buzás Kata főszervezővel:

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb