Sport

Kettétört lábprotézis, bajbajutott szurkoló, és két hős megmentő a tegnapi MOL – Pick Szeged meccsen

Izgalmakban nem volt hiány a MOL – Pick Szeged tegnapi meccsén, és nemcsak azért, mert bravúros győzelmet láthatott a közönség, és a világhírű Karikó Katalin is ott ült lelátón, hanem mert a Kékek szurkolói összetartásukról és emberségességükről is számot adtak. Az egyik drukkernek ugyanis hazafelé menet egy szerencsétlen esés következtében kettétört a lábprotézise. A bajt látva két másik szurkoló azonnal a segítségére sietett.

EGY ESÉS, EGY ELTÖRT LÁBPROTÉZIS ÉS KÉT HŐS SZURKOLÓ

A történetet H. Nagy Máté, a MOL – Pick Szeged marketing kommunikációs igazgatója osztotta meg velünk. Mint elmondta, a Facebook Szegeden láttam csoportjából értesült a sztoriról, amit a mérkőzésen résztvevő egyik szurkoló lánya osztott meg. Ő leírta, hogy édesapja a győztes Pick meccs után már hazafelé tartott a stadionból, amikor elesett, ráadásul olyan szerencsétlenül, hogy a lábprotézise eltört, így nem tudott egyedül felkelni a földről. Ekkor sietett a segítségére két Kékek szurkoló, akik nemcsak felsegítették a bajbajutott drukkert, hanem haza is kísérték őt! “Vannak még emberek akik emberségből kitűnőek és nagyon hálásak vagyunk nekik” – fogalmazott a lány a posztban.

A SZEGEDI KLUB KERESI A KÉT HŐS SZURKOLÓT

A történetet megismerve H. Nagy Máté a szegedi klub nevében felvette a kapcsolatot a szerencsétlenül járt szurkolóval. Mint megtudta, a férfi jól van, otthon volt egy pót protézise, így nem kellett nélkülöznie azt. A marketing igazgató azt is elárulta, mivel azt szeretnék, hogy szurkolójuk szép emlékekkel tekintsen vissza a mérkőzésen töltött estére, ezért egy ajándékcsomaggal kedveskednek számára.
De ahogy Máté elmondta, nem szeretnének megfeledkezni a két hős, segítőkész MOL – Pick Szeged drukkerről sem, így szeretnék köszönetüket számukra is kifejezni nemes cselekedetükért, ezért várják a jelentkezésüket a [email protected] e-mail címen.

KARIKÓ KATALIN IS OTT VOLT A TEGNAPI MECCSEN

A mérkőzés egyébként több szempontból is felejthetetlen élmény volt a csapat és a szurkolók életében, ugyanis ezen a meccsen dőlt el, hogy a Kékek biztosan ott lesznek a bajnoki döntőben, ugyanis 19 góllal, 37–19-re legyőzték a Grundfos Tatabánya KC csapatát. A meccsen Karikó Katalin is ott volt, a szintetikus mRNS-alapú vakcina-technológia szabadalmaztatója, aki Pick mezben szurkolta végig a nagy megmérettetést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb