Közélet

Szeged 365 tippelde: Pünkösdre meglehet az ötmillió beoltott, de milyen lazítások jöhetnek?

Ha minden jól megy, Pünkösdvasárnap meglehet az ötmillió beoltott magyar, amely a kormány ígéretei szerint egyet jelent az újabb, immáron negyedik enyhítési csomaggal. A végső döntést az operatív törzs péntek hajnali ülésén hozzák meg, Orbán Viktor pedig a Kossuth Rádióban fogja elmondani, mi vár ránk Pünkösd után. Rengetegen kérdeztétek, mire tippelünk, mi pedig az utóbbi napok nyilatkozatai és kiszivárogtatásai alapján összegyűjtöttük a legvalószínűbb forgatókönyvet.

PÜNKÖSDKOR MEGLEHET AZ ÖTMILLIÓ

A pünkösdi hétvégén, vasárnap meglesz az ötmillió beoltott – nyilatkozta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón, majd hozzá tette: ez egy újabb mérföldkő lesz a lazítások sorában. A csütörtök reggeli koronavírus-adatok alapján a beoltottak száma eddig 4 829 595 fő, közülük 2 814 805-en a második oltását is megkapták. A lazítások szempontjából az elsőként beadott oltások számítanak, így az ötmilliós határhoz 170 405 főt kell beoltani. 

MEHETNEK A LAGZIK, VISSZATÉR A FIZETŐS PARKOLÁS, DE MI LESZ A MASZKKAL?

Az eddigi nyilatkozatok alapján már biztosnak tűnik, hogy az ötmillió beoltottól lehet majd:

  • lakodalmakat tartani,
  • táborokat szervezni,
  • időpont nélkül, sorszámhúzással ügyeket intézni a kormányablakokban,
  • parkolásért fizetni (Szegeden nem gyengén sokat),
  • és üzleti rendezvényeket szervezni.

Ami Gulyás Gergely szerint péntek hajnalban, az operatív törzs ülésén dől el:

  • hogy megszűnik-e a kötelező maszkviselés,
  • és az, hogy eltörlik-e a kijárási tilalmat.

A fesztiválok, koncertek most még valószínűleg hoppon maradnak, Orbán Viktor egy hete azt mondta, hatmillió beoltottnál jön el az utóbbiak ideje, a nyár végéig ráadásul csakis védettségi igazolvánnyal lehet majd menni a SZIN-re és a Deja Vu Fesztiválra (meg úgy általában a zenés-táncos rendezvényekre).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb