Közélet

Napi összefoglaló: keddtől megszűnik az ingyenes parkolás, számos intézményt körbejárt ma Karikó Katalin Szegeden

Számos intézményben tiszteletét tette ma Karikó Katalin Szegeden. Járt a Radnóti Miklós Gimnáziumban, a Móra Ferenc Múzeumban, a TIK-ben és a Somogyi-könyvtárban. Busa Gabriella és Bánhidi Bence kapták meg a 2021-es év Szeged Sportolója díjat és még egy tutiság Szegedről: több mint 150 kiló friss gyümölcsöt kaptak a helyi Covid-osztály és az újszegedi Gyermekkórház dolgozói. Mindezek mellett Gulyás Gergely is sajtótájékoztatót tartott ma és Müller Cecíliai is beszélt. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, meghoztuk a napi összefoglalót!

A RADNÓTIBAN KEZDTE A NAPOT MA KARIKÓ KATALIN….

Ma reggeli programját a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban kezdte Karikó Katalin, ahol előadást tartott a diákoknak.

….MAJD A MÓRA FERENC MÚZEUMBA LÁTOGATOTT

A Radnóti Miklós Gimnáziumból egyenesen a Móra Ferenc Múzeumba vezetett a világhírű kutatónő útja, ahol megtekintette a Folyónk és földje című új természettudományi kiállítást.

A SOMOGYI-KÖNYVTÁRBAN IS TISZTELETÉT TETTE

Karikó Katalin mai programja a Radnóti Miklós Gimnáziumot és a Móra Ferenc Múzeumot követően a Somogyi – könyvtárba vezetett, ahol három könyvritkaságot fogadott örökbe.

A KLEBESBERG KÖNYVTÁR SEM MARADT KI

Egyetemi éveihez is kötődő értékes tárgyait adományozta az SZTE Klebelsberg Könyvtárnak a szegedi egyetem alumnája, Karikó Katalin. Az úttörő egyenruhához tartozó sípjától kezdve a diplomáján és indexén át a biológia szakköri füzetekig, oklevelekig sokféle relikviát hozott magával alma matere bibliotékájába. Az SZTE virtuális kiállítással is tiszteleg a világhírű kutató előtt.

KIOSZTOTTÁK SZEGED LEGRANGOSABB DÍJAIT

A Városháza Dísztermében adták át ma Szegeden a Magyar Kultúra Napján adandó díjakat. E szerint, többek között Szeged Sportolója díjat kapott Busa Gabriella és Bánhidi Bence, de kitüntették a legjobb művészeket és az ifjú tehetségeket is. Mutatjuk a listát!

TÖBB MINT 150 KILOGRAMMNYI FRISS GYÜMÖLCS A COVID-OSZTÁLY DOLGOZÓINAK

Újabb önzetlen kezdeményezéssel köszönték meg Szegeden a Covid-osztály dolgozóinak azt a fáradhatatlan munkát, amelyet az elmúlt időszakban végeztek. Ezúttal a CE Glass Industries munkatársai látogattak el a szegedi II-es Kórházba és az újszegedi Gyermekkórház fertőző osztályára, hogy a dolgozóknak több mint 150 kilogrammnyi friss gyümölcsöt vigyenek.

KEDDTŐL BÚCSÚT INTHETÜNK AZ INGYENES PARKOLÁSNAK

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón bejelentette, hogy Pünkösd után megszűnik az ingyenes parkolás, tehát jövő hét keddtől újra fizetőssé válik Szegeden is.

HÉTFŐTŐL SZABAD A LÁTOGATÁS A KÓRHÁZAKBAN

Újabb lépés a szabadabb életért: a hétfői naptól a kórházainkban feloldják a látogatási tilalmat – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a Pfizer-vakcinákra vonatkozó időpontok felét ma délig már lefoglalták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb