Mindenmás

Napi pakk: kellemes meleggel indul a hétvége, lesz ma Bárka Kézműveskikötő és mini – Borfeszt is

Napsütéssel indul a hétvége Szegeden és lesz részünk bőven programokban is ma, startol a Bárka Kézműveskikötő és a mini – Borfeszt is! Kapcsolódj ki a Napfény városában, közben ne feledd, a Szeged365 hírei egész nap elkísérnek!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Júlia, Rita, Emil, Renáta, Ugron és Román nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 564 éve, 1457 óta ez a nap Szent Rita ünnepe, a kétségbeejtő helyzetbe került emberek, az anyák és a meddők védőszentje. 
  • 162 éve, 1859 -ben megszületett Sir Arthur Conan Doyle angol regényíró, Sherlock Holmes alakjának megteremtője.
Fotó: netflix.com
  • 99 éve, 1922 – ben először énekelték a székely himnuszt.
  • 91 éve, 1930 – ban az első Zeppelin léghajó átszelve az óceánt Sevillából megérkezett a brazíliai pernambucói légikikötőbe.
  • 142 éve, 1879 – ben Ferenc József jóváhagyta a magyar nyelv oktatását.
  • Ma 51 éves Naomi Campbell topmodell.
Fotó: blikk.hu

SZELES DE MELEG NAPPAL KÖSZÖNT RÁNK A HÉTVÉGE

Ma kellemes melegre, viszont felhősebb időre van kilátás Szegeden. A főként délnyugati irányú szelet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 12 fokot, majd napközben a felhős idő ellenére akár 23-25 fokot is mérhetünk.

EGY KICSIT MÉGIS LESZ BORFESZTIVÁL, KIKÖT A BÁRKA, FELPÖRÖG ÓPUSZTASZER

Hosszú hétvége, napsütés, Szeged Napja, győzelem a harmadik hullám felett… egész jól indul a pünkösdi weekend, igaz? Visszatért a Szeged 365 Kikapcs, avagy az össz-hétvégi programajánlónk, amelybe ezúttal még egy mini-borfeszt is jutott!

MA NYÍLIK A NYÁRI TÁRLAT A REÖK – BEN

A hazai kortárs képzőművészet legmeghatározóbb alakjainak műveivel nyit május 22-én a negyvenegyedik Nyári Tárlat a REÖK-ben. A szegedi nyár egyik legfontosabb eseményére idén rekordszámú mű érkezett. Az idei Nyári Tárlatot is online láthatják a nézők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb