Közélet

Napi összefoglaló: alacsony számok a hét elejére, lezárták a Huszár Mátyás rakpartot

Durván alacsony számokat kaptunk a hét elejére, a tegnapinál lényegesebben kevesebbet, mindösszesen 258 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Szegedi híreket is hoztunk bőven mára: lezárták a Huszár Mátyás rakpartot, a hatodik helyen végzett a Szegedi Vízipóló Suli és bekapcsolták a múzeum előtti gyönyörű szökőkutat a városban. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

HÉTFŐI KORONAVÍRUS ADATOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 258 új esetet regisztráltak hazánkban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 346 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 13 új esetet regisztráltak tegnapról mára. 

VÁRHATÓAN MODERNÁT KAPHATNAK MAJD A FIATALOK

Az amerikai Moderna gyógyszergyártó hamarosan kérni fogja a 12-17 éves korosztálynak kifejlesztett, koronavírus elleni oltás jóváhagyását az Európai Gyógyszerügynökségtől.

LEZÁRTÁK A RAKPARTOT

Üresség honol a szegedi Huszár Mátyás rakparton, reggel 9-től ugyanis lezárták azt a Tisza magas vízállása miatt. Ma reggelre egyébként már 531 centiméternél járt a Tisza Szegednél, ami azt jelenti, hogy egy éjszaka alatt több mint 30 centit emelkedett a vízszint.

EREDMÉNYES VÍZILABDA OB A TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁBAN

Három napon át Szeged volt a vízilabda fővárosa. Péntektől vasárnap délutánig benépesült a Tiszavirág Sportuszoda, ahol a serdülő országos bajnokság nyolcas döntőjét, azaz a Final8-at rendezték. A Szegedi Vízipóló Suli csapata remek hangulatban, népes szurkolótábor előtt 13-10-es vereséget szenvedett az Eger ellen az országos serdülő bajnokságban, az ötödik helyért lejátszott meccsen, így a hatodik helyen zárták a Final8-at, amit a KSI nyert meg.

MÁR GYÖNYÖRKÖDHETÜNK A MÚZEUM ELŐTTI SZÖKŐKÚTBAN SZEGEDEN

Régóta vártunk már erre a pillanatra, a tegnapi napon bekapcsolták Magyarország második legnagyobb és egyben Szeged egyik legvagányabb látványosságát, a Móra Ferenc Múzeum előtti felújított szökőkutat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb