Mindenmás

Letartóztatták a szegedi férfit, aki 68 tő marihuánát nevelt a lakásában

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinek a letartóztatását, aki harmadik emeleti lakásában rendezett be marihuána ültetvényt. A rendőrség 68 tő kannabisz egyedet, illetve csaknem másfél kilogramm növényi törmeléket foglalt le a termesztő otthonában.

68 TŐ MARIHUÁNÁT ÉS MÁSFÉL KILOGRAMM NÖVÉNYI TÖRMELÉKET TALÁLTAK A LAKÁSBAN

A megalapozott gyanú szerint a férfi szegedi lakásában két -lámpákkal és szellőzővel ellátott- sátrat alakított ki, melyekben 24 cserepet, 23 gyökereztető kockát – bennük kisebb kannabisz növényekkel -, 21 nagyobb méretű, virágzó kannabisz növényt találtak meg és foglaltak le a kutatást végző rendőrök 2021. május 2-án. Mindezeken túl lefoglaltak egy zsákot is, benne 1,5 kilogramm növényi törmelékkel.

Fotó: police.hu

INDÍTVÁNYOZTÁK A GYANÚSÍTOTT LETARTÓZTATÁSÁNAK EGY HÓNAPRA TÖRTÉNŐ ELRENDELÉSÉT

A gyanúsított által termesztett és birtokolt növények és növényi törmelékek kannabiszt tartalmaznak, amely kábítószernek minősül. A kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbírság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon való védekezés érdekében fellebbezést nyújtottak be.

Forrás: ugyeszseg.hu/police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb