Közélet

Napi összefoglaló: újra járható a Huszár Mátyás rakpart, nyit a Cinema City Szegeden

Ma sem jöttek túl nagy számok: összesen 7 új esetet regisztráltak a megyében és tovább csökkent a koronavírus koncentrációja is Szegeden. Tetőzött a Tisza, tehát megnyitották a rakpartot és az is megvan, hogy mikor mehetünk már egy jót mozizni a Cinema Citybe. Zárd a napot a Szeged365-tel, meghoztuk a napi összefoglalót!

213 ÚJ ESET LETT MÁRA

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 213 új esetet regisztráltak hazánkban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 723 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 7 új esetet regisztráltak tegnapról mára. 

TOVÁBB CSÖKKENT A KORONAVÍRUS KONCENTRÁCIÓJA SZEGEDEN

Az NNK által vizsgált helyszínek közül Szeged, Szekszárd, Szolnok, Zalaegerszeg, valamint az öt Budapest környéki település – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta – közös mintája mutat csökkenő tendenciát. Enyhe emelkedés tapasztalható viszont Székesfehérváron és Tatabányán.

MEGNYITOTTÁK A RAKPARTOT

Alig 2 napja zárták le a Huszár Mátyás rakpartot Szegeden a Tisza magas vízállása miatt, máris feloldották a korlátozásokat. Egészen pontosan szerda délután 16 órától nyitották meg azt a forgalom számára – közölte a Polgármesteri Hivatal a nyitás pillanatában, azaz délután négykor.

VÉGE AZ ÍRÁSBELI VIZSGÁKNAK

Befejeződtek kedden az idei május-júniusi érettségi vizsgaidőszak írásbeli vizsgái. Az érettségi június 3. és 10. között az emelt szintű, majd június 14. és 25. között a középszintű szóbelikkel folytatódik a jogszabályban meghatározottak szerint.

A 14 ÉREMBŐL 2 SZEGEDRE KERÜLT

Dagad a mellkasunk és irtó büszkék vagyunk, hiszen összesen 14 magyar úszó szerzett érmet az Európa-bajnokságon Budapesten, közülük pedig kettő szegedi: Fábián Fanni és Olasz Anna is bravúrosan teljesített.

MEGVAN A NYITÁS NAPJA: JÚNIUS 3-ÁN MÁR MOZIZHATUNK A CINEMA CITYBEN

Végre megérkezett az az infó a Cinema City kapcsán, amit már május elseje óta vártunk Szegeden, vagyis kiderült, hogy mikor nyit a mozikomplexum. Tehát, közleményük szerint június 3-án nyitja újra a Cinema City országszerte mozijait, így jövő hét csütörtöktől már filmezhetünk egy jót Szegeden is, viszont a védettségi igazolványt itt is kérik.

HATALMAS LESZ A TELIHOLD MA SZEGED FELETT

Nem mindennapi látványban lehet részük este azoknak, akik az eget kémlelik, ugyanis ma érkezik az idei év legnagyobb teliholdja. Ezen az estén még az időjárás is kedvezni fog a különleges telihold megtekintéséhez, ugyanis tiszta idő várható kedvező fényviszonyokkal ahhoz, hogy előkapjunk egy távcsövet és gyönyörködhessünk az égitestben.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb