Sport

Masszív szegedi győzelem, lezárt alapszakasz, Pick vs Gyöngyös: 35-26!

Papírforma Pick győzelem született a Kékek utolsó alapszakaszbeli meccsén, a K&H férfi kézilabda ligában. Hazai pályán 35–26-ra vertük a Gyöngyöst, a jövő héten jön a bajnoki döntő!

A 26. fordulóban a Gyöngyös együttesét fogadtuk az újszegedi sportcsarnokban, főpróbát tartottunk a jövő heti bajnoki döntő előtt. Karikó Katalin már nem volt ott, 500 Pick-drukker viszont annál inkább, fergeteges volt a hangulat. Az eleje szorosra sikerült, a 20. perctől viszont fokozatosan növeltük az előnyünket, mint a Pickhandball.hu írja, Bogdan Radivojevics szépen megszórta magát, de a két beállós, Bánhidi Bence és Matej Gaber is tarthatatlan volt. Bodó Richárdtól és Stanislav Kaspárektől is láthattunk egy-egy talpról eleresztett bombát, így 30 perc után már 21-15 volt a javunkra. A végére majdnem meglett a 10 gólos előny, a vége 35-26 lett, nomeg egy masszív vastaps.

A jövő hét izgi lesz, jön a bajnoki döntő:

  • az első meccset június 2-án (szerda) 19 órakor hazai pályán vívjuk,
  • míg a visszavágót június 5-én (szombat) Veszprémben rendezik.

MOL-PICK Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 35–26 (21–15)
K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Bóna, Földesi.
MOL-PICK Szeged: Mikler –Radivojevics 6/2, Gaber 2, Mackovsek 3, Bánhidi 6, Källman 1, Bombac 4. Csere: Alilovic (kapus), Zsitnyikov, M. Stranovsky 1, Bodó 4, Canellas 1, Kaspárek 3, Sostaric 2/1, Rosta 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Merkovszki – Gábori 2, Markez 6/2, Duris 1, Vilovszki 1, Herceg 3, Varsandán. Csere: Gyánti (kapus), Gerdán, Hegedüs 4, Halász L. 4, Ubornyák 1, Papp B. 1, Urbán, Németh T. 2, Gráf 1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Hétméteres: 3/3, ill. 2/2.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc.

Forrás: Pickhandball.hu, Süli Róbert
Borítókép: Sólya Eliza

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb