Közélet

Ösztöndíjprogramot hirdet Mórahalom szerbiai és magyarországi fiatalok számára

Ösztöndíjprogramot hirdet Mórahalom a vajdasági Nagybecskerekkel együttműködve szerbiai és magyarországi fiatalok számára. A projekt célja, a tudományos munkát végző hallgatók segítése tanulmányaik elvégzésében, számolt be róla a mai napon Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere és Jelena Travar, Nagybecskerek alpolgármestere közös sajtótájékoztatón a Szeged melletti településen a Kolo Kulturális Központban.

A PROGRAM NAGY FIGYELMET FORDÍT A HATÁRTÉRSÉGBEN ÉLŐ FIATALOK ÉLETPÁLYA – MODELLJÉNEK MEGALAPOZÁSÁRA

Mórahalom a SCHOLAR-SME című projekt keretében nyilvános ösztöndíjpályázatot hirdet, melynek célja a szerb – magyar határ menti régió gazdaságfejlesztési folyamatainak megismerése révén a kutatók, az egyetemi hallgatók és a vállalkozások közötti együttműködés és hálózatépítés elősegítése. A program nagy figyelmet fordít a határtérségben élő fiatalok életpálya-modelljének megalapozására ösztönzésként, hogy a későbbiekben szülőföldjüket gazdagítva végezzék tudományos munkájukat.

17 SZERBIAI ÉS 17 MAGYARORSZÁGI FIATAL RÉSZVÉTELÉVEL VALÓSUL MEG A PROGRAM

Ennek érdekében Mórahalom és Nagybecskerek partneri együttműködésében 2021. novemberétől 2022. április végéig, 17 szerbiai és 17 magyarországi fiatal részvételével valósítja meg a programot. A pályázat kiírója, személyenként havi bruttó 563,00 Euro összegű ösztöndíjat biztosít fél éven keresztül a felvételt nyert hallgatók számára. Az ösztöndíjasok szállása a projekt keretében Mórahalmon és Nagybecskereken az e célból kialakított diákszállókban lesz.

A SZEGEDI ÚTON ÉPÜLŐ DIÁKSZÁLLÓBAN 17 FIATAL SZÍNVONALAS ELSZÁLLÁSOLÁSÁRA LESZ LEHETŐSÉG

A Mórahalmon épülő diákszálló a Szegedi út 11. szám alatt, városközponti környezetben valósul meg, melyet egyetemi hallgatók, kutatók vesznek birtokukba. A telken, az utcafronton már áll egy épület. Itt, a 7 szobás szállás belső épületként épül recepcióval, összesen 298,38 m2 hasznos területtel. Az épületben egyszerű elrendezéssel alakulnak ki az elvárt helyiségek és helyiség kapcsolatok, melynek köszönhetően 17 fiatal színvonalas elszállásolására lesz lehetőség. A szobák apartman jellegűek lesznek, minden szoba saját terasszal fog rendelkezni. Sőt, egy lakrész teljesen akadálymentesített kialakítású lesz. Az építkezés 2021 februárjában indult és ez év október közepére várható a befejezése. A beruházás kivitelezője a mórahalmi székhelyű BAUSZER Építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

A pályázat feltételeiről itt olvashatsz bővebben.

Forrás és fotók: Mórahalom Város Sajtószolgálata

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb