SportSzegedi Arcok

Hét nap, hét éjjel futva: a “4en a KÉKen” szegedi csapata a magyar gyermekbaleseti sérültek ellátására gyűjtött

A “4-en a Kéken” futói hét napot töltöttek nonstop futással, váltóban, éjjel és nappal, esőben és napsütésben az Országos Kéktúra terepén. A cél igazán nemes volt, a jótékony akcióval a magyar gyermekbaleseti sérültek ellátására gyűjtöttek.

A HAT HAZAI LEGNAGYOBB GYERMEKSÉRÜLTEKET ELLÁTÓ KÖZPONT SZÁMÁRA GYŰJTÖTTEK

A négy futó Dr. Vizi Andràs, a Szegedi Gyermeksebészet orvosa, Lengyel Róbert, Kovàcs Tibor és Milutinovity Adriàn a jótékonysági futással a baleseti sérült gyermekek számára gyűjtött adományt, mellyel a hazai 6 legnagyobb gyermeksérülteket ellátó központot támogatták: így a gyűjtés kedvezményezettjei a szegedi, pécsi, miskolci klinikák, valamint a Heim Pál Kòrház, a János Kòrhàz, és a Péterfy Gyermektraumatològia.

MA MAGYARORSZÁGON GYERMEK – TRAUMATOLÓGIA, MINT ÖNÁLLÓ SZAKMA, NEM LÉTEZIK

A “4en a KÉKen” csapata elmondta, jelenleg Magyarországon gyermek – traumatológia, mint önálló szakma nem létezik. Felnőtt baleseti sebészek és gyermeksebészek specializálódtak erre a külön szaktudást igénylő pályára. Céljuk, hogy a Magyar Gyermektraumatológia Szekció törekvését támogassák, hogy a gyermeksérültek ellátása gördülékenyebb és hatékonyabb, de ami a legfontosabb, a lehető legmagasabb szintű legyen. A jótékonysági program alapítványi hátterét és magát a gyűjtést a szegedi Gyógyító Angyal Alapítvány kezelte.

Forrás: 4-en a kéken Facebook oldal/Szeged Gyermeksebészet Facebook oldal

Fotók: 4-en a kéken Facebook oldal

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb