Szegedi Arcok

Karitáció Alapítvány: ma átadták a kerekesszékre gyűjtött összeget a nyitott gerinccel született kis Bende családjának

Bende álma megvalósult! Hat nap alatt több, mint 1.300.000 forintot gyűjtött a Karitáció Alapítvány a nyitott gerinccel született kisfiúnak, amit ma ünnepélyes kereteken belül átadtak a család számára!

NEM INDULT KÖNNYEN A KIS BENDE ÉLETE

A 23 hónapos kisfiú nyitott gerinccel, agykamra-tágulattal, alsóvégtagi petyhüdt bénultsággal, vizelet- és széklettartási nehézséggel született. Az első 4 hónapját a kórházak falai között töltötte, hiszen vér szerinti szülei – a betegsége miatt – lemondtak róla. Bende örökbefogadása után négy nagy- és két kisebb műtéten esett túl.

Fotó: Karitáció Alapítvány

AZ ÚJ KEREKESSZÉKKEL KINYÍLHAT A VILÁG BENDE SZÁMÁRA

Az összegyűlt 1.350.000 Ft-tal valóra válik Bende és szüleinek nagy álma, egy Panthera Bambino kerekesszék büszke tulajdonosai lehetnek napokon belül, ami kiváltja majd a babakocsit. Így megízlelheti a szabadság élményét és érzését a kisfiú. A Karitáció Alapítvány, mint írta, nem engedi el a család kezét, továbbra is figyelemmel kísérik Bende rehabilitációját és segítenek, ahol csak tudnak.

Fotó: Karitáció Alapítvány

„Döbbenetes számunkra, hogy ilyen rövid időn belül ilyen hatalmas segítséget kaptunk ismeretlen emberektől. Jó érzés tudni, hogy vannak jólelkű emberek, akik ha tudják, kinyújtják a kezüket segítségül.”-mondta Bende anyukája. “Hosszú lesz az út a gyógyulás felé, de látva a szülők és a kisfiú mosolyát, akaratát, biztosan nem lesz olyan akadály, melyet nem tudnának együtt legyőzni. Szép fokozatosan elérheti Bende az önálló, teljes értékű életvitelt. Mi nagyon drukkolunk, hogy mielőbb így legyen” -mondta Szécsényi Barnabás, az alapítvány elnöke.

Bende történetéről itt olvashatsz bővebben, a cikkben videón is megnézheted, ahogy a szülők mindennapi életükről mesélnek:

Forrás és fotók: Karitáció Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb