Szegedi Arcok

Mindössze 6 nap alatt több mint 1 millió forintot gyűjtött a Karitáció Alapítvány a nyitott gerinccel született kis Bendének

Alig egy hete adtunk hírt a Karitáció Alapítvány jótékonysági akciójáról, mely keretében kerekesszékre gyűjtöttek a nyitott gerinccel született kis Bende részére, és hihetetlen csoda, de ezen rövid idő alatt úgy néz ki, valóra válik Bende és szüleinek a nagy álma, és hónapokon belül egy Panthera Bambino kerekesszék tulajdonosai lehetnek, ami kiváltja majd a babakocsit, így a kisfiú végre megízlelheti a szabadság élményét és érzését.

A MEGCÉLZOTT ÖSSZEG KÉTSZERESE GYŰLT ÖSSZE A KISFIÚ SZÁMÁRA ALIG EGY HÉT ALATT

Kevesebb, mint egy hét alatt ismét bebizonyította Szeged, hogy amikor szolidaritásról és összefogásról van szó, akkor nem ismerünk határokat. A Karitáció Alapítvány támogatóinak és a város lakosságának köszönhetően a kitűzött cél kétszerese, azaz 1.300.000 forint gyűlt össze, melyből egy helyett egyből két álom is valóra válhat. Az egyik, hogy Bende számára kinyílhat a világ és pár hónap múlva már egy speciális kerekesszék segítségével megízlelheti a szabadság érzését. A másik pedig, hogy a fennmaradó összegből egy 100 alkalmas, személyre szabott robotterápiás kezelésen vehet részt a fővárosban, amely az alsó végtagi petyhüdt bénultság fejlesztésére szolgál.

„Bende története szívszorító, számomra az a szeretet és a támogatás, amit a családjától kap, semmihez sem fogható. Büszke vagyok arra, hogy a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorainak segítségével reményt adhatunk a 23 hónapos Bendének és a család erőfeszítéseit mi is támogatni tudjuk” – mondta el Szécsényi Barnabás, az alapítvány elnöke.

Forrás: Karitáció Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb