Mindenmás

Kategóriagyőztes a CE Glass az Év Gyára versenyen

A CE Glassnál sose vártak még verseny eredményhirdetésére és díjátadójára úgy, mint tegnap este. Akkor hirdették ki ugyanis a 2020-as Év Gyára verseny díjazottjait. Nem hiába izgultak, Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriában a kis- és középvállalkozások között a CE Glass lett az Év Gyára – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

Mint írják, a versenyt már hatodik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend technológiai magazin, a Szeged határában található üvegfeldolgozó vállalat most először indult a versenyen. A megmérettetés célja, hogy különböző kategóriákban megtalálja az év gyártó vállalatait, akik folyamataikat, rendszereiket, technológiájukat, beszállítói kapcsolataikat vagy éppen ügyfél, valamint dolgozói elégedettségüket tekintve az ország legjobbjai. Tóth András István, az E.On Energiamegoldások Kft. értékesítési igazgatója, a zsűri egyik tagja a díjátadón a gyárak társadalomban betöltött szerepéről beszélt. Elmondta: „A gyárak az ipari forradalom óta kiemelkedő szerepet játszanak az emberiség történelmében, értéket teremtenek, biztos munkahelyet jelentenek, közösséget hoznak létre, szakmai és emberi kapcsolatok, együttműködések létrejöttében segítenek. […] Hiszünk abban, hogy a kiváló megoldások elismerést érdemelnek, sőt mintaként állíthatók a szakma és a társadalom elé.”

MINDEN HAZAI ÜZEMMEL RENDELKEZŐ CÉG PÁLYÁZHATOTT, KATEGÓRIA GYŐZTESEN KERÜLT KI A CE GLASS

Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott, idén új fejlesztésként külön hirdettek győztest a kis és közepes üzemek, valamint a nagyvállalatok között. A győzelem azért is óriási büszkeség, mert – bár külön kategóriában, de – az ipar olyan nagyágyúival versenyzett a szegedi gyökerű vállalat, mint a Continental budapesti gyáregysége, a Legrand, az Adu Alba vagy a Grundfos. Varga Gusztáv vezérigazgató anno egy szál biciklivel és 7000 forint tőkével vágott bele az üveges birodalom építésébe és akkor még álmaiban sem gondolta volna, hogy 32 évvel később itt fognak tartani. Kíváncsiak voltak, hogy több mint három évtizedes múlttal és szakértelemmel a hátuk mögött hol állnak jelenleg a hazai üzemek sorában, ezért is döntöttek úgy, hogy ebben az évben először elindulnak a versenyen.

AZ AMERIKAI VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÉS RAKTÁRKEZELÉSI RENDSZER VITTE ŐKET A GYŐZELEM FELÉ

A Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriában a termelési és a támogató folyamatok hatékonyságát és eredményességét vizsgálta a zsűri. A CE Glass olyanokkal győzte meg a zsűrit, mint az amerikai vállalatirányítási rendszerük, amit Európában az elsők között kezdtek el használni, vagy a tavaly bevezetett raktárkezelő rendszerük. A munkatársak egyéni hatékonyságát a minden munkaállomásra történő bejelentkezést megvalósító csipogós rendszerrel mérik, ami segít az egyéni motivációs rendszer kialakításában. A zsűrizés során vizsgálták a gyártóegység által okozott, bejelentésköteles környezeti károkat is. A CE Glassnál a tudatosan tervezett zöldmezős beruházásnak és a szinte önfenntartó gyáregységnek köszönhetően az üzem létrehozása, 2012 óta nem volt ilyen.

AZ ÉLVONALBA TARTOZNAK

A CE Glassos csapat munkájának elismerése egy ilyen díjjal igazán megható számukra. Visszaigazolás arról, hogy a kollégák és a sok év munkájának köszönhetően nemcsak az üvegipari szereplők között tartoznak az élvonalba, hanem a hazai gyárak tekintetében is. Az idei fejlesztéseik pedig még csak most indultak. A vállalat vezetése nagyon hálás a kollégáknak, hogy szakértelmükkel és elhivatottságukkal mindennap hozzátesznek a csapat sikereihez és együtt tudnak menni előre és mindig újabb és újabb célokat kitűzni maguk elé.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb