Mindenmás

Napi pakk: itt az újabb hidegfront, boldog szülinapot Szegedi Vadaspark

A nyakunkon a hétvége, és persze ezzel együtt itt az újabb hidegfront, szerencsére azonban ez csupán egy kis lehűlést jelent, eső nem fog esni a nap során. Nem mindennapi szülinapot ünneplünk ma, 32 éve nyitotta ki először kapuit a Szegedi Vadaspark, valamint ma született a szegedi egyetem egykori tanára is, Horger Antal, aki eltanácsolta József Attilát az intézményből. Fújd meg a reggeli kávéd, és két korty között frissítsd fel magad a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Emil, Csanád, Ágoston, Vilmos, Vilma, Germán és Karád nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 113 éve, 1908 – ban megszületett Ian Fleming angol író, James Bond megalkotója.
  • 69 éve, 1952 – ben a görög nők szavazati jogot kaptak.
  • Ma 53 éves Kylie Minogue ausztrál énekeső, színésznő (I should be so lucky, Loco-Motion).
  • 279 éve, 1742 – ben megnyitották az első fedett uszodát.
  • 149 éve, 1872 – ben megszületett Horger Antal nyelvész, tanár. A sze­gedi, majd a kolozsvári egyetem tanára. József Attilának a szegedi egyetemről való eltanácsolása kapcsán híresült el.
  • 83 éve, 1938 – ban megszületett Gruber Hugó, Jászai Mari-díjas bábszínész, szinkronszínész.
  • Ma 63 éves Fehér Anna, Jászai Mari-díjas színésznő, a Szomszédok című TV sorozat Almája.
Fotó: femina.hu
  • 19 éve, 2002 – ben a Mars Odyssey, a NASA űrszondája nagy mennyiségű hidrogént talált a vörös bolygón.
  • 172 éve, 1849 – ben meghalt Anne Brontë angol írónő, költő.
  • 111 éve, 1910 – ben meghalt Mikszáth Kálmán író (A Noszty fiú esete Tóth Marival, Szent Péter esernyője).
  • 1989. május 28-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Szegedi Vadaspark.

ÚJABB HIDEGFRONT ÉRI EL MA SZEGEDET

Ki nem találjátok, hogy mi éri el térségünket ma: hát természetesen egy hidegfront… Viszont, ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor nem kell aggódni Szegeden, mert hidegfront ide, vagy oda, esőt nem hoz magával, csak némi hőmérséklet csökkenést. Hajnalban 8-14, majd napközben 18-23 fokot mérhetünk.

A PÁSZTOROK ÉLETÉRŐL ÉS KAPCSOLATAIRÓL NYÍLIK FOTÓKIÁLLÍTÁS A TORNYAI – MÚZEUMBAN

A pásztorok mindennapjait, munkáját, használati tárgyait, az általuk őrzött és az azokat őrző állatokat megörökítő fotókiállítással készül a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. A május 28-tól megtekinthető tárlaton Nagy Gábor fotográfus, néprajzkutató több mint félszáz felvételen keresztül mutatja be korunk pásztorembereinek életét.  

MA ÉRDEMES SZEGEDEN TANKOLNI, CSÖKKENNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Pénteken jelentősen csökkennek az üzemanyagárak a magyar töltőállomásokon, így Szegeden is olcsóbban tankolhatunk. A benzin esetében literenként bruttó 6 forinttal változik az ár, a gázolaj ára pedig bruttó 5 forinttal mérséklődik.

KILENC HÓNAP UTÁN ÚJRANYIT A SZEGED VÁROSI ROCK KLUB

Napra pontosan, de három hónap híján majdnem egy éve, elsőként zárta be kapuit a Szeged Városi Rock Klub a Covid19 hírek nyomására. Kilenc hónap lélekölő bezárkózása után viszont pénteken újra kinyitja kapuit – írják a hivatalos honlapon.

MA KEZDŐDIK A KAJAK – KENU VÁLOGATÓ A MATY -ÉREN

Péntektől vasárnapig Szegeden rendezik a kajakosok és kenusok következő válogatóversenyét, amelyen az olimpiai, illetve az Európa-bajnoki csapatba kerülés lesz a tét. A viadalra – védettségi igazolvánnyal – nézők is kilátogathatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb