Kikapcs

A pásztorok életéről és kapcsolatairól nyílik fotókiállítás a Tornyai-múzeumban

A pásztorok mindennapjait, munkáját, használati tárgyait, az általuk őrzött és az azokat őrző állatokat megörökítő fotókiállítással készül a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. A május 28-tól megtekinthető tárlaton Nagy Gábor fotográfus, néprajzkutató több mint félszáz felvételen keresztül mutatja be korunk pásztorembereinek életét – értesítette szerkesztőségünket a múzeum.

A koronavírus-járvány korlátozásai miatt csupán szűk két hétig voltak láthatóak a Tornyai János Múzeum kortárs képzőművészeti kiállításai, de immár újabb – ezúttal jelenkori néprajzi fotókat megjelenítő ‑ tárlattal készül a múzeum a földszinti termeiben.

A FOTÓK MELLETT VETÍTÉS IS LESZ

Az elmúlt évben Szegeden és Makón már bemutatott, Rokonok címet viselő kiállításán Nagy Gábor, a József Attila Múzeum néprajzkutatója az előzőekhez képest jóval nagyobb számú munkát vonultat fel; a falakra kerülő fotográfiák mellett videó vetítéssel is készül a népzenében is otthonosan mozgó alkotó. Nagy Gábor szerint a jó néprajzi fotó nemcsak dokumentál, hanem láttat is, ugyanis nemcsak információt kíván átadni, hanem mély, tartalmi és érzelmi mondanivalót is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb