Közélet

Napi összefoglaló: hat új fertőzött a megyénkben, több mint 200 életet követelt márciusig a vírus Szegeden

Ma nyilvánosságra hozták a járvány március 4-ig követelt pontos, településekre lebontott számát, ez alapján pedig több mint 200-an haltak meg eddig Szegeden a vírus miatt. Mára egyébként hat új fertőzöttet azonosítottak a megyénkben. Szegedre látogatott az egyik tram-train és évadzáró összesítéssel készült a Szegedi Nemzeti Színház is. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

ÖTSZÁZ ALATT A NAPI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 465 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 032 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 6 darab új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 27 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 709 főre emelkedett.

SZEGEDEN TÖBB MINT 200 ÉLETET KÖVETELT A VÍRUS

Nyilvánosságra hozta a koronavírus-járvány kezdete óta 2021. március 4-ig eltelt időszakig elhunyt, településekre bontott magyarok számát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) – derül ki a K- Monitor Facebook-posztjából. Országos viszonylatban Szegeden követelte a negyedik legtöbb áldozatot a betegség, amely a Napfény Városában 226 embert ragadott magával, nálunk magasabb szám Budapesten, Miskolcon és Debrecenben volt.

SZEGEDEN JÁRT AZ EGYIK TRAM-TRAIN

Ma ismét átrobogott egy tram-train szerelvény Szegeden és egy szemfüles Szegen láttalak csoporttag lencsevégre is kapta. Nem túl meglepő egyébként, hogy olykor felbukkan egy-egy szerelvény Szegeden és egyre többet lehet majd találkozni velük, hiszen hatalmas teszteléseken, próbajáratokon esnek át azért, hogy minden követelménynek megfeleljenek és maximális biztonságban utazhassunk majd rajtuk.

LEZÁRTÁK A DÓM TERET

A CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged lett figyelmes arra, hogy ma ismét lezárták a Dóm teret. A Kerékpárosklub arról ír, hogy a város ezen része az egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalnak számít, így nem volt túl jó ötlet lezárni azt.

VÉGE AZ IDEI ÉVADNAK A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

Nehéz, de tartalmas évadot zárt a Szegedi Nemzeti Színház – a színfalak mögött folyamatos munkavégzés zajlott, a művészek számos online tartalommal szórakoztatták a közönséget, és megtörtént az intézmény szervezeti összeolvadása a Szegedi Szabadtéri Játékokkal.

KÁRÁSZ ANNA NEGYEDIK LETT

Az olimpiai címvédő Kozák Danuta nyerte a női kajak egyesek 500 méteres döntőjét pénteken Szegeden, a kajakosok és kenusok válogatóversenyén, amelyen az olimpiai, illetve az Európa-bajnoki csapatba kerülés a tét. A Ferencváros 34 éves versenyzője és a másodikként célba ért Csipes Tamara így már tokiói indulónak tekinthető. A szegedi Kárász Anna negyedikként futott be.

ELHUNYT JANKOVICS MARCELL

Életének 80. évében elhunyt Jankovics Marcell rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész, a Nemzet Művésze – jelentette be a honlapján Magyar Művészeti Akadémia. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas alkotót szombat reggel érte a halál. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb