Mindenmás

Napi pakk: gomolyfelhők, napsütés, Nemzetközi Gyermeknap és egy csomó tuti program vár ma Szegeden

Juhúúúú! Eljött a világ legcukibb napja, vagyis ma ünnepeljük a Nemzetközi Gyermeknapot, a legféltettebb kincseinket, a szegedi gyerekeket! Ez alkalomból pedig telis-tele vagyunk szuper programokkal: gyereknap lesz a Szent-Györgyi Agórában, a Szegedi Vadasparkban, a Fokán is lesz kézműves kirakodóvásár és a Musical Villamos is csilingel! Mindezek mellé pedig napsütéses, de kissé gomolyfelhős idő párosul Szegeden. Kortyolj bele a kávédba és kezdd a napot a Szeged365-tel, itt a napi pakk!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Janka, Zsanett, Dezsér, Dezsider, Dezső, Ditta, Dzamilla, Dzsamila, Dzsenet, Dzsenna, Dzsenni, Félix, Ferdinánd, Ferdinanda, Fernanda, Fernandó, Hanna, Hannadóra, Hannaliza, Hannaróza, Jamina, Jamília, Jana, Janina, Jenni, Jente, Johanna, Nanda, Nandin, Nándor, Vaszília, Vazul, Vázsony

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a nemzetközi Gyermeknap! 1950 óta, május utolsó vasárnapján ünnepeljük a Gyermeknapot, a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949. novemberi határozata alapján. A cél még ekkor az elmaradott, háború sújtotta országok gyermekeinek megsegítését szolgáló akciók szervezése volt.

  • 449 éve halet meg Ruszkai báró Dobó István, Eger várkapitánya. Az 1552. évi török ostrom tette ismertté a nevét, amikor az egyenlőtlen erőviszonyok ellenére meg tudta védeni a várat.
  • 84 éve avatták fel a Hősök kapuját. 1937. május 30-án, Horthy kormányzó jelenlétében avatták fel Szeged egyik legikonikusabb kapuját, amely az I. világháborúban elesett 12 000 szegedi katona emlékére készült. A freskókat Aba-Novák Vilmos festőművész készítette.

  • 78 éve megszületett Mezey Katalin, Kossuth-díjas, József Attila-díjas prózaíró, költő, műfordító.
  • 63 éve megszületett Marie Fradriksson svéd énekesnő, a Roxette nevű duó volt tagja.

  • 57 éve meghalt Szilárd Leó atomfizikus, az atomreaktor és a nukleáris láncreakció elméletének megalkotója.
  • Ma ünnepli 50-ik szülinapját Duncan Jones angol filmrendező, David Bowie fia (Moon).

NAPSÜTÉSES, GOMOLYFELHŐS LESZ A NAP

Vasárnap gomolyfelhős-napos időre van kilátás Szegeden. Mindezek mellett élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 9-10 fok körüli hőmérsékletre van kilátás, majd napközben már felmelegszik az idő és akár 20-21 fokot is mérhetünk Szegeden.

BEROBBAN A GYEREKNAP SZEGEDRE

Nem csak a felnőtteknek jár a szórakozás a hétvégén, hanem bizony a gyerekeknek is! A gyereknap alkalmával pedig összeszedtünk egy csomó tuti programot a kicsiknek Szegeden. Gyereknapot tart többek között a Szegedi Vadaspark, de a Szent-Györgyi Albert Agóra is mókára várja a legkisebbeket és a Bárka Kézműveskikötő is készül programokkal!

CSILINGELŐ MUSICAL VILLAMOS

2021. május 30-án vasárnap, a szokásos időben, délután 14:00-kor indul útnak a következő, vagyis a VI. Musical Villamos Szegeden, amelynek vendége Andrádi Zsanett és Csengeri Attila lesz

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb