Sport

Breaking: 31-28 – ra győztük le az örök rivális Telekom Veszprémet, behúztuk a bajnoki döntő első meccsét! (frissítve)

31-28-as győzelmet aratott a MOL-PICK Szeged az örök rivális Telekom Veszprém ellen a férfi kézilabda NB I. bajnoki döntőjének első mérkőzésén, Szegeden, az újszegedi sportcsarnokban – mindezt 3000 néző szeme láttára, olyan hangulatban, hogy majd’ kigyulladt az épület. A Kékek egy nagyon szoros, 14:14-es első félidő után, parádés Mikler-védésekkel és brutális Bánhidi gólokkal tarkítva szerezték meg a győzelmet. A végeredmény 31-28, viszlát Veszprémben, szombaton!

A meccs fantasztikus hangulatban indult, telt házas lelátó és 3000 néző előtt, nem semmi felvezetéssel:

  • Vastapssal fogadták a drukkerek a svéd Jonas Källmant, aki idén nyáron hét év után távozik Szegedről. A svéd csapatkapitány lett minden idők legeredményesebb szegedi játékosa, 325 BL góllal.
  • A meccs előtt Bánhidi Bence vehette át a 2020 – as legjobb kézilabdázójának járó díjat.
  • Bence mellett díjat kapott a visszavonuló Illyés Ferenc, aki mindkét csapatban játszott.

MOL-PICK Szeged–Telekom Veszprém 31–28 (14–14)
Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, első mérkőzés. Újszegedi Városi Sportcsarnok, 3000 néző előtt. Vezette: Horváth, Marton.

ELSŐ FÉLIDŐ: HÉT HAT ELLENI SZEGEDI JÁTÉK, SZOROS CSATA, ŐRJÖNGŐ DRUKKEREK

Jobban kezdtünk, az első félidő 10. percében jött egy veszprémi egyenlítés, onnantól kezdve fej-fej mellett menetelő csapatok és rengeteg kihagyott helyzet jellemezte a folytatást. Felváltva jöttek a találatok, a 3000 fővel morajló lelátó pedig kishíján felrobbant egy-egy szegedi gólt követően. A fordulópontot az jelentette, amikor Juan Carlos Pastor áttért a hét hat elleni játékra, Bánhidi és Gaber ugyanis attól a ponttól mindent elkövetett, hogy helyet teremtsen a fordulatszámot lassan felvevő Bodó Ricsinek, aki a balul elsült első kísérleteket követően sem adta fel, s a végére egészen belelendült. A 26. percben Bánhidi ellen szabálytalankodtak, a megítélt hetest Radivojevic annak rendje és módja szerint be is vágta. A 28. percben a Veszprém egy hetest követően újra egyenlített, Pastor időt kért, a félidő hajrája innentől a Pické volt, ám a következő idényt a Tisza partján kezdő norvég Kent Robin Tönnesen jóvoltából döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok (14–14).

MÁSODIK FÉLIDŐ: MAJDNEM NÉGY GÓLLAL NYERTÜNK

Veszprémi góllal rajtolt a második félidő, ekkor kisebb meglepetésre Mikler Roland váltotta a gólvonal előtt Alilovicot, ami eleinte jó megoldásnak tűnt, hiszen a válogatottunk csapatkapitánya ott folytatta, ahol kollégája abbahagyta. Durva góleső volt az első 5 percben, mindkét csapat négy-négy alkalommal bombázott a hálóba, a lelátón tomboló 3000 szurkoló totális transzban tombolt (ezt a hamarosan érkező Szeged 365 Aftermovie nagyon erősen fogja hozni), majd Kallmann góljával a 7. percben megszereztük a vezetést. A 25. percben Bombac lövésével már három gól volt az előnyünk, 30-27 – nél jártunk. A vége előtt Canellas négy gólosra növelte az előnyt, itt jött egy veszprémi, majd egy szegedi időkérés, megspékelve egy utolsó pillanatos Telekom Veszprém szépítéssel.

A vége 31-28 a Kékeknek, folytatás szombaton a Veszprém otthonában!

A két csapat 128. mérkőzése tehát a Szeged háromgólos sikerével zárult (31–28), az örökmérleg viszont 85 győzelemmel, 6 döntetlennel és 37 vereséggel továbbra is veszprémi fölényt mutat. A bajnoki címet eddig mindig az a fél szerezte meg, amelyik a döntő első mérkőzését megnyerte – szóval, már csak egy maradt hátra: szombaton jól megmutatni Veszprémben! Hajrá Mol-Pick Szeged, érezzük, hogy meglesz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb