Közélet

Robbantásra készülő, iszlamista terroristát fogott el Magyarországon a TEK (frissítve: a foci EB-n akart robbantani)

Terrorcselekmény előkészülete miatt vettek őrizetbe egy magát iszlamistának valló magyar férfit Budapesten – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészség közleményéből. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, és gyanúsítottként hallgatta ki:

  • a lakosság megfélemlítése céljából,
  • előre kitervelten,
  • aljas indokból és célból,
  • több ember sérelmére,
  • több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével,
  • valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Íme az illetékes szerv közleménye, változtatás nélkül:

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, és gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt.

A nyomozási bíró a letartóztatás elrendelése kérdésében a mai napon dönt.

FRISSÍTVE: A FOCI EB-N AKART ROBBANTANI, KECSKEMÉTEN KAPTÁK EL

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a kedd délutáni rajtaütés kapcsán, az információkat a Magyar Nemzet hozta le. Mint írják, a magát iszlamistának valló, 21 éves magyar férfi a labdarúgó EB magyar helyszínén akart robbantani, a TEK felszámoló egységei kedden Kecskeméten ütöttek rajta, lefoglalták a robbanószerkezeteket is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb