Sport

A szegediek újra bizonyítottak – Fábián Bettina bajnok lett az ifi ob-n

Szegedi sikerrel zárult a Kaposváron zajló ifjúsági országos bajnokság második napja tegnap, amikor is eljött a Haász SZUE első aranyérmének ideje: Fábián Bettina ugyanis a mezőny legjobbja lett 400 méter gyorson, tette közzé az eredményt a Szegedi Úszó Egylet Facebook oldalán.

A megmérettetésen Pádár Nikoletta A-döntőben, Fábián Bettina pedig B-döntőben szerepelt 200 méter vegyesen. Ruzsa Bence és Paksi Zsombor remek időeredményeket ért el több számban is.

“Fábián Bettina szerdán mindössze 18 századmásodperccel maradt le a bajnoki címről, de ennek negatív hatása nem érződött a csütörtöki döntőben, sőt! A 400 méter gyors fináléjában éretten és taktikusan versenyzett, a táv második felében ritmust váltott és magabiztos előnyt épített, amit meg is tudott tartani, nem bízta a véletlenre az aranyérem sorsát, majd még 200 méter vegyesen egyéni csúcsot ért el. Pádár Nikoletta tanulja még a 200 méter vegyest, a kelleténél talán erősebben kezdte a számot, de az a legfontosabb, hogy most ott tart, ahol tartania kell az Eb-re készülés során. Ruzsa Bence tartja százszázalékos formáját, eddig ötből öt számban ért el egyéni csúcsot. Paksi Zsombor is remekel, serdülő korosztályúként abszolút helytáll az ifjúságiak között, rendre a nevezési időinek közelében teljesít” – összegezte a bajnokság eredményeit Táczi Zsolt, edző.

AZ EREDMÉNYEK

Leány 400 m gyors: 1. Fábián Bettina

Leány 200 m vegyes: 8. Pádár Nikoletta

13. Fábián Bettina

Fiú 200 m vegyes: 41. Ruzsa Bence

52. Paksi Zsombor

Fiú 400 m gyors: 46. Paksi Zsombor

Fiú 50 m pillangó: 54. Ruzsa Bence

Forrás és fotók: Szegedi Úszó Egylet Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb