Szegedi Arcok

Feszítővágóval kellett kimenteni az egyik ünneplő orvostanhallgató lábát a Dugonics téri szökőkútból

Nincs olyan, az elmúlt 100 évben Szegeden végzett orvostanhallgató, aki a záróvizsgák után ne mártózott volna meg a Dugonics téri zenélő szökőkútban. A héten újra egyetemisták tucatjai hódoltak a már szegedikumnak számító rituálénak, azonban a csütörtök délutáni ünneplésnek majdnem (nagyon) rossz vége lett: az egyik lány lába a szökőkút fúvókái közé szorult, a mentők mellett a tűzoltókra is szükség volt.

Az eset csütörtök délután 4 előtt történt, a fürdőző orvostanhallgatók közül az egyik lány lába beszorult a szökőkút alján lévő fúvókák egyikébe – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivőjétől. A helyszínre a mentők mellett a szegedi tűzoltók is ki kellett, hogy vonuljanak, a srácok végül egy feszítővágó (!) segítségével tudták kiszabadítani a rémült egyetemistát. Az eset vége happy end lett: a lányt átadták a helyszínen lévő mentősöknek, akik az SBO-ra szállították, könnyebb sérülésekkel.

Mint a szóvivő portálunknak elmondta:

“…a szegedi tűzoltóság munkatársai mielőbbi gyors felépülést, jó egészséget és rengeteg jövőbeli, szakmai sikert kívánnak az orvostanhallgató lánynak.”

Az ünneplés összes fotója, egyetlen galériába sűrítve:

A képek egy tavaly nyár eleji ünneplés idején készültek, fotók: Szabó Dávid, Szeged365, SZTE.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: click here for more
'Fel a tetejéhez' gomb