Közélet

Szlávik János: Nyaralni csak okosan!

A nyaralások szempontjából azok az országok veszélyesek, ahol tombol a vírus, az onnan hazatérők komoly veszélyt jelenthetnek. Ilyen jelenleg a Dél-afrikai Köztársaság, India, Vietnám és Brazília – figyelmeztetett Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A szakértő szerint egy átlagos utazás egy európai országban nem jelent veszélyt.

A főorvos a  Jó reggelt, Magyarország! című műsorban javasolta, hogy utazás előtt mindenki tájékozódjon a kormány koronavírus-oldalán és a célország konzulátusán. Bár napról napra jobbak a járványügyi adatok, Szlávik János hangsúlyozta, hogy a járványnak még nincs vége, a vírus ellen csak az oltással lehet védekezni:

“Nem lehet elégszer elmondani, hogy aki nincs beoltva, az abszolút védtelen, náluk előbb vagy utóbb kialakul a betegség” – nyilatkozta.

MERRE NYARALNAK IDÉN A SZEGEDIEK? MEGÉRI ITTHON PIHENNI? VAGY MÉGSEM?

Kitört a nyár, múlóban a járvány, de üresek a pénztárcák – most akkor hogy is lesz a nyaralás-dolog az idén? A témában Prónay Bencét, a szegedi Proko Travel ügyvezetőjét faggattuk legutóbb:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb