Mindenmás

Napi pakk: 27 fok, ópusztaszeri kiállítás, és Szent István téri kézműves – és borpiac vár ma ránk Szegeden

Munkanap ide vagy oda, ma már elstartol a hétvége Szegeden, új kiállítás nyílik Ópusztaszeren, és kezdetét veszi a háromnapos dzsembori a Szent István téren. A legjobb pedig, hogy mindehhez jó idő is párosul, 27 fok is lehet ma akár a Napfény városában! Idd meg gyorsan a kávéd és, ha végeztél a munkával, vesd bele magad a szegedi programok színes kavalkádjába!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Bulcsú, Tormás, Fatime, Ferenc és Szvetlána nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 101 éve, 1920 – ban aláírták a trianoni békeszerződést, melynek értelmében Magyarország elvesztette területének kétharmad részét.
  • 11 éve, 2010 óta ez a Nemzeti Összetartozás Napja.
  • Ma 60 éves Gyurcsány Ferenc közgazdász, politikus, miniszterelnök 2004-től 2009-ig.
  • 125 éve, 1896 – ban először tesztelte sikeresen Henry Ford új járművét Detroit utcáin.
  • 104 éve, 1917 – ben adták át először a Pulitzer-díjat.
  • 49 éve, 1972 – ben Budapesten megszületett Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenus. 2008-ban, 36 évesen, edzés közben érte a halál, amikor az ötödik olimpiájára készült.
Fotó: index.hu
  • Ma 46 éves Angelina Jolie amerikai színésznő (Lara Croft: Tomb Raider 1-2.).
  • 45 éve, 1976 – ban meghalt Latinovits Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a “Színészkirály”.
  • 105 éve, 1916 – ban meghalt Sebők Zsigmond író, hírlapíró, Dörmögő Dömötör figurájának megalkotója. Szintén ő teremtette meg Zebulon és Dorka, Róka Miska, Malac Misi feledhetetlen alakjait.
  • Ma 50 éves Noah Wyle amerikai színész, a Vészhelyzet Carter dokija.
Fotó: femina.hu

NYÁRIAS MELEG LESZ MA SZEGEDEN

Végre eljött ez a pillanat is, amikor végre nem kell az esőtől tartanunk Szegeden, úgy tűnik, tartósan megérkezett a nyárias meleg a Napfény városába.

MA INDUL ÓPUSZTASZEREN A HUNOK RÉGÉSZETI HAGYATÉKÁT BEMUTATÓ KIÁLLÍTÁS

Kertész Péter, az emlékpark igazgatója a nyolc múzeum összefogásával megvalósuló tárlat anyagát bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez az eddigi legnagyobb hunokkal foglalkozó kiállítás, melyhez tudományos konferencia is kapcsolódik.

ÚJRA JÖN A SZENT ISTVÁN TÉRI KÉZMŰVES – ÉS BORPIAC

Hatalmasat pörgött a pünkösdi vásár az Öreg Hölgy tövében, ezért úgy tűnik, hogy nem maradunk dzsembori nélkül Szegeden, ugyanis újra jön a Szent István téri kézműves- és borpiac! A Szegedi Városkép és Piac ma jelentette be a jó hírt, ami szerint június 4-től 6-ig ismét kedvünkre válogathatunk a kedvenc borainkból és a temérdek kézműves portékából.

MA MÉG VÁRJÁK A GYERMEKSZEREPLŐK JELENTKEZÉSÉT A JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁRBA

Castingot hirdet a Szegedi Szabadtéri Játékok a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperához. A világhírű szuperprodukció a Madách Színház előadásában, Szirtes Tamás rendezésében látható idén öt estén át a Dóm téren.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb