Kikapcs

Szeged 365 Kikapcs: futóverseny, garázsvásár, víztorony, mini-borfeszt, régiségvásár, dupla moziélmény Szegeden!

Mielőtt még azt mondanád, unatkozol: parádés programkínálattal vár a Napfény Városa, most hétvégén aztán tényleg lesz pezsgés! Kinyit az Öreg Hölgy, a Fokán régiségvásár lesz, a Szent István térre visszatérnek a borászok, beindul a Hungi-Dokk kettős, ráadásul a Belvárosi Mozi mellé még a Cinema City is kinyitott.

Röviden: boldogok vagyunk, ezt vártuk, végre pezsegnek a mediterrán éjszakák Szegeden. Így éreztük magunkat, amikor elkezdtük körmölni a most hétvégi ajánlót:

FUSS FORREST, FUSS! ÉRKEZIK A JÁRVÁNY UTÁNI ELSŐ, SZEGEDI FUTÓVERSENY

Sprintelnél végre egy jót? Rajtol Szeged első pandémia utáni futóversenye, a Keresztpont Egyesület családi futónapja a Vértónál. Külön boldogság, hogy a Szeged 365 kereskedelmi és közösségi vezetője, Kiss Balázs kollégánk fog szpíkerkedni az eseményen.

Minden infó plusz szervezői interjú a cikkben:

BORFESZT LIGHT, ÖREG HÖLGY, BÁRKA

Már pénteken elrajtol a Szent István téri Kézműves – és Borpiac, a múltkori borfeszt-pótló kiállítók mellé érkezik még a Tringa, a Dula, a Söptei és a Nyakas Pincészet is:

Hab a tortán, hogy kinyit az Öreg Hölgy is, a Szegedi Vízmű Zrt. jóvoltából szombaton és vasárnap 11 és 16 óra között látogatható a gyönyörűséges víztorony. Belépő van (300 Ft), a jegy megvásárlásához védettségi igazolványra és maszkra is szükség lesz.

A Fokán sem maradunk program nélkül, egy ízig-vérig autentikus régiségvásárral tér vissza a Bárka Kézműveskikötő. Ha igazán egyedi, antik cuccokra vágysz, egyszerűen kihagyhatatlan programnak ígérkezik:

BELVÁROSI MOZI VS CINEMA CITY

Csütörtökön 203 nap pihit követően újra kitárta kapuit a Cinema City Szeged. Ahogy megszoktuk, a 18 éven felüliek védettségi kártyával mehetnek be, a filmkínálat pedig meglepően erősnek tűnik (annak tükrében, hogy a járványhelyzet miatt a nagy Hollywood-i stúdiók is leálltak) – íme a most hétvégi repertoár:

  • A nagy visszatérők
  • Nomádok Földje
  • David Copperfield rendkívüli élete
  • Mortal Kombat
  • Godzilla Kong ellen
  • Hét kis véletlen
  • Spirál
  • Spirál – Fűrész hagyatéka
  • Szuperagy
  • Tom és Jerry
  • Doorman – több, mint portás

Közben a május 6-án újranyitott Belvárosi Mozi is belehúzott, náluk egyébként még VR Game Room is van, brutál jó, mi már kipróbáltuk (tesztünket IDE kattintva olvashatod). A hétvégén lesz náluk két animációs nagyágyú, a Tom és Jerry, nomeg a Lelki ismeretek című családi mozi, illetve jön a Vad víz – Aqua Hungarica és a trash movie szellemében a Godzilla Kong ellen című blockbuster is.

MEGINDULUNK FÉNYES NAPPAL AZ ÉJSZAKÁBA?

A múlt hétvégén annak dacára, hogy csakis védettségi igazolvánnyal lehet meglódulni, közel telt házzal pörgött a Hungi és a Tisza Dokk. A legutóbbi Szecsei és Bad Girls szőnyegbombázás után erre a hétvégére egy fokkal szolídabb kínálat jutott, de (szerintünk) mindegy is, egy jó szegedi buli mindig is a mediterrán hangulatról és a gyönyörű lányokról szólt. Apropó, ha a veretősdi helyett inkább a lazulós vonalat céloznád meg, Szeged (egyik) legszebb panorámájával és Tymo barátunk tengerparti deep house dallamaival vár a Garden Stég, a Partfürdőn!

  • Hungi: Hungi Originals x Freddyboy (szombat)
  • Tisza Dokk: Hello Lányok x WellDan, Walsh (péntek), Sexy Szombat x Gabriel B (szombat)
  • Garden Stég: Summer Deep Session x Tymo (péntek)
  • Sing Sing, JATE Klub, Retro, Tisza Gyöngye: egyelőre zárva.

ÉRKEZIK AZ ALSÓVÁROSI GARÁZSVÁSÁR

A Szegedi Partiscum női jótékonysági klub Garázsvásárt szervez, ahol az értékesítésből befolyt pénzből csomagokat állítanak össze olyan édesanyák, családok számára, akik átmeneti otthonból költöznek ki és kezdenek új életet.

Segítenél? Menj el a Garázsvásárra és válogass a minőségi ruhák, használati és dísztárgyak, könyvek, növények és sütemények közül egy jó ügyért. A szervezők elfogadnak felajánlásként tartós élelmiszert is.

A Garázsvásár ideje és helyszíne: 

2020. június 5. (szombat) 14.00-18.00 óra,

Szeged (Alsóváros), Pásztor u. 56.

A garázsvásárra a belépés ingyenes.

A rendezvényen részt vesz a szegedi Szivárvány Autista Egyesület és a József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola, akik saját előállítású kézműves tárgyakat, szőnyegeket, kosarakat és fűszernövényeket árusítanak.

Tudsz még programot? Ide vele: [email protected], lehozzuk, megírjuk!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb