Mindenmás

Felújítási munkálatok miatt június 19-től változik a szegedi IC -k menetrendje

A MÁV június 19-től július 17-ig a Nyugati pályaudvaron a tetőfelújítás és a csarnokban végzett munkák mellett további fontos karbantartásokat is végez, amelyeket nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett, ezért a munkálatok idején változásra számíthatnak a közlekedők a szegedi IC-k vonalán is. 

A karbantartás ideje alatt a Nyugatiból nem indulnak és oda nem is érkeznek vonatok, ezért jelentős menetrendi változások lépnek életbe a pályaudvart érintő vasútvonalakon. A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően jelentősen csökken a meghibásodások, üzemzavarok száma, megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, pontosabbak lesznek a vonatok, a további felújítási munkáknak, korszerűsítéseknek köszönhetően pedig javul a pályaudvar szolgáltatási színvonala is, írta a vállalat közleményében.

A SZEGEDI IC-K VONALÁN AZ ALÁBBI VÁLTOZÁSOKRA SZÁMÍTHATUNK

  • A Budapest–Szeged közötti InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indulnak és oda érkeznek, Ferencvárosban is megállnak.
  • Budapest-Kelenföld és Ferihegy között a Budapest-Kelenföld és Szeged között közlekedő InterCity-vonatok gyorsvonati részében felármentesen, gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül lehet utazni.

EZ ALÓL KIVÉTELEK:

  • A Szegedről 19:45-kor induló IC711-es számú Tiszavirág IC és Szegedről 20:45-kor induló IC721-es számú Kárász IC vonat Kőbánya-Kispestig közlekedik.

A Budapest-Szeged közötti InterCity feláras vonatokban a kijelölt kocsik Ferihegy és Kőbánya-Kispest, Budapest-Kelenföld között pótdíj nélkül vehetők igénybe.

Forrás: mavcsoport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb