Sport

Szeged 365 fotóriport: ilyen volt Szeged első pandémia utáni futóversenye Gundel-Takács Gáborral és több száz szegedivel

Óriásit ment a Keresztpont Félmaraton és Családi Futónap, Szeged első olyan futóversenye, amelyet a járvány harmadik hulláma után tartottak meg. Az újrakezdésről és a fair trade-ről, avagy a méltányos kereskedelemről szóló sportesemény házigazdája Gundel-Takács Gábor volt.

A helyszín a tavaly októberben átadott, az Országos Futópálya-Építési Programban, kormányzati támogatásból megépített Vértói Futókör volt, a nap gyönyörűen sütött, a bemelegítés kezdetére pedig rengeteg szegedi család érkezett meg.

A rendezvényen négy táv közül lehetett választani, az első reggel 9 után, a többi három 10-kor indult el:

  • az 1 km-es távot a 12 éven aluliaknak találták ki,
  • a felnőtteknek volt 5,
  • 10 és fél,
  • nomeg a keményebb kötésűeknek egy 21,1 km-es etap is.

“Hatalmas öröm volt látni, hogy a gyermekek anyukájuk vagy apukájuk kezét fogva kis hősökként futották le a távot! A pandémia után különösen jó ilyet látni” – élménybeszámolózott a verseny után Balázs kollégánk, aki egyben a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna szóvivője is. A rendezvényt a Miniszterelnökség és a Nemzeti Tehetség Program is támogatta, de a szponzoroknak köszönhetően akadálypálya is várta a gyerekeket a sportos családi napon. A Magyar Olimpiai Bizottság újdonsült kommunikációs igazgatója, Gundel-Takács Gábor pedig külön kiemelte, hogy nagyon sokat járt már Szegeden, nagyon szereti a várost, de itt ezen a szép helyen a Vér-tónál még sosem járt, de rendkvül tetszik neki. Megállapíthatjuk: Szegeden újra beindult a közösségi élet!

Te is velünk futottál? Kíváncsi vagy az eredményedre? Kattints IDE, mutatjuk!

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged 365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb